Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
17:10:2019 10:11
BLOG: Man Utd vs Liverpool - styrkeforholdet er fuldkommen vendt på hovedet

Clark James fra Redmen Family ser nærmere på derbyet mellem Manchester United og Liverpool, der spilles på søndag.


Søndag står den atter på North West Derby, når de 20-dobbelte engelske mestre fra Manchester United tager imod de forsvarende europæiske konger fra Liverpool. De to klubber er uden sammenligning de to største i engelsk fodbold historisk set – men efter dominans op gennem to årtier (90’erne og 00’erne) er der begyndt at være lavvande i Manchester United. Det står i skarp kontrast til hvad der foregår 50 km længere nede af M62, hvor ærkerivalerne fra Liverpool har gang i det største opsving siden klubbens storhedstid i 70’erne og 80’erne.

Der er sket en del hos søndagens hjemmehold siden Sir Alex Fergusons regime hev trofæer i land på samlebånd og sørgede for at United stak af fra de øvrige engelske klubber og kunne hyldes som den mest vindende engelske klub gennem tiderne.

Fire managers siden Fergusons afgang i 2013 og ingen med nævneværdig succes – og nu står United uden et mesterskab i hvad der bliver 7 år til sommer.

Hos Liverpool har ventetiden – trods nye positive vinde over Anfield – været noget længere. Til sommer kan man afholde 30 års jubilæum uden et engelsk mesterskab. Flere gange har det været lige ved og næsten. Senest sluttede man med 97 point i maj og hentede dermed flest point for et Liverpool-mandskab i engelsk fodboldhistorie og flest point for et hold, der ikke vandt mesterskabet nogensinde.

Største kløft mellem de to hold i Liverpools favør nogensinde i Premier League

Manchester United har fået den dårligste start på en ligasæson i 30 år. Liverpool har haft den bedste sæsonstart klubben nogensinde har haft. Pointforskellen på 15 point efter blot 8 runder har ikke været større mellem de to klubber i Premier League-historien på dette stadie af sæsonen.

Manchester United har siden Ole Gunnar Solskjærs permanente ansættelse i foråret hentet 17 point. Liverpool har i samme periode hentet 17 sejre. Tre gange så mange point – og endda i lige så mange kampe. Dermed kan Liverpool søndag eftermiddag hente sejr nummer 18 på stribe og samtidig tangere Premier League-rekorden for flest sejre på stribe – en rekord, som de regerende mestre fra Manchester City lige nu besidder.

Den store niveauforskel på de to hold i dette øjebliksbillede bliver ikke ligefrem mindre hvis man læser med i medierne i disse dage. Danny Mills satte sin kombinerede startellever for Sky Sports forleden – og det blev med 0 United-spillere og 11 Liverpool-spillere.

Efterfølgende er Manchester Uniteds måske største nøgle til et resultat denne søndag, David de Gea, rendt ind i en muskelskade for landsholdet, mens Liverpools førstemålmand Alisson Becker er tilbage i fuld træning ovenpå den skade der har holdt ham ude siden premierekampen.

Med andre ord: Manchester United er lige nu i den måske sløjeste forfatning i de seneste 30 år. Liverpool er muligvis i den bedste forfatning nogensinde.

The Reds har det svært på Old Trafford

I kampe som disse er det dog ofte sådan, at det er svært at tage form med ind på banen. Alt kan ske og det ender tit utroligt nervøst mellem de to klubber. Vi skal mange år tilbage for at finde flere seværdige North West Derbies på stribe. Hjemmeholdet vil nok gøre deres til at det heller ikke bliver champagnefodbold denne søndag på Old Trafford.

United vil efter alt at dømme forsøge at spille på omstillinger og forsøge at frustrere Jürgen Klopp og co. ved at stå dybt – en strategi klubben har haft rigeligt med succes med i nyere tid. Senest i februar, hvor man holdt Liverpool fra de store muligheder og med knap så meget besvær hentede 0-0 på netop Old Trafford.

Tidligere har man også haft held (og dygtighed) med at praktisere denne form for fodbold på Anfield, hvor José Mourinho i to omgange (2016 og 2017) hentede nulløsninger med hjem fra Anfield.

Med våben som Marcus Rashford og Daniel James i offensiven vil man håbe på at den ene mulighed opstår, hvor man kan levere overraskelsen på en kontra. Det var også opskriften sidst det blev til en hjemmesejr for The Red Devils over ærkerivalerne, da førstnævnte slog til to gange i foråret 2017 og gav en ung Trent Alexander-Arnold en fodboldlektion.

Måske er Old Trafford ikke anset som det mest intimiderende sted at komme på besøg i den brede fodboldverden lige nu, men for Liverpool er det et sted, hvor man senest har vundet tilbage i foråret 2014 og blot har formået sejre to gange over de sidste 10 år.

Et massivt statement med en sejr

Det er alligevel svært at få øje på bare den mindste form for optimisme forud for opgøret i hjemmeholdets lejr, men langt større sensationer er sket i fodboldhistorien end en potentiel hjemmesejr på søndag. Skulle det ske, så kan det være det der bliver katalysatoren for at Ole Gunnar Solskjær får gang i sit United-mandskab og sætter kurs mod top 4. Manageren kaldte det selv ”den perfekte kamp” at jagte en reaktion på, efter man leverede endnu en svag præstation i nederlaget til Newcastle før landskampspausen.

Hos gæsterne vil en sejr sende et klart signal om at man kan vinde selv de sværeste steder. Samtidig vil det være 9 ud af 9, en tangering af en Premier League-rekord og endnu et (relativt stort) skridt på vejen mod en aflysning af 2020s 30 års jubilæum.

DIN REAKTION!


SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE