AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
15:09:2019 23:45
BLOG: Magiske Firmino får igen højtflyvende Liverpool til at klikke

Clark James fra Redmen Family har været ved tasterne og skrevet om Roberto Firmino.


Han er elsket til skyerne på Anfield, men lader ikke altid til at få lige så stor anerkendelse fra det resterende af fodboldverdenen. Ikke desto mindre, så skal man i den grad mangle fodboldforståelse for ikke at kunne få øje på Bobby Firminos betydning for det her Liverpool-mandskab, hvis man så fodbold lørdag eftermiddag.

Firmino startede på bænken for Liverpool, der jagtede femte sejr ud af lige så mange mulige i Premier League. Det gjorde han blandt andet sammen med kaptajn Jordan Henderson, da The Reds skal til at træde ind i en krævende del af sæsonen med kampe hver tredje dag.

Klopps mandskab virkede rustne i kampens første 25 minutter, kom tidligt bagud og havde i det hele taget svært ved at komme til chancer.

Sadio Mané fik udlignet kort før den halve time efter en fantastisk individuel præstation, hvorefter Firmino blev bedt om at gøre sig klar på sidelinien, da Divock Origi måtte fra banen med en ankelskade.

Efter to minutter på banen var Firmino allerede involveret i kampens afgørende mål, da han erobrede bolden centralt i banen og sendte Mané i dybden. Senegaleseren har svært ved at gøre noget forkert i øjeblikket og svigtede ikke ned foran The Kop.

Firmino fortsatte efter pausen, hvor han skabte chancer og leverede tekniske genialiteter i bunkevis. Hans lob henover Krafth, der sendte Robertson alene igennem, hans stikning til Trent Alexander-Arnold, der var uheldig med ikke at passere Dubravka i Newcastle-målet og til sidst hans vidunderlige assist med hælen, leveret på det helt rette tidspunkt til Mohamed Salah var uden tvivl højdepunkterne.

Firminos slutprodukt er ikke det mest imponerende for en spidsangriber i en af Europas topklubber, men han er mere end hvad tallene på papiret viser for Klopp og Liverpool. Hans evne til at lede fra forreste linie, især når holdet ikke har bolden, er yderst unikt for en angriber. Firmino er styrmanden i Liverpools presspil, samtidig med at han er en perfekt spilstation, når The Reds kombinerer hurtigt i de små rum.

To scoringer og fem assists i sæsonens første syv kampe i alle turneringer, peger i retning af at Firmino har kurs mod en efterårssæson, hvor slutproduktet også får et hak opad. Han har allerede overgået sin assist-tally for første halvdel af 2018/19 i alle turneringer (4) og der blev det også blot til seks scoringer i sæsonens første 26 kampe. Meget peger altså i retning af at Bobby Firmino er klar til at tage skridtet op - hvilket bør medfølge den anerkendelse han så absolut fortjener fra det resterende af fodboldverdenen.

Den vigtigste Liverpool-spiller på det nuværende hold, er formentlig Virgil van Dijk. Netop van Dijk sagde i et interview for nyligt at den bedste spiller han nogensinde har spiller sammen med er Roberto Firmino. Det siger alligevel en del, når man kigger på de andre offensive navne han træner med til daglig.

Firmino er dog ikke langt efter selv at tage titlen som den vigtigste spiller for Klopps mandskab, hvis man spørger undertegnede. Han er hjertet i Liverpool-offensiven og arkitekten, der binder alle de spændende spillere og den til tider elektriske offensiv sammen, når Premier Leagues førerhold blæser til angreb. Det var lørdagens kamp et glimrende eksempel og bevis på.

Før juni måned havde Firmino ikke løftet et eneste trofæ i karrieren. Det gik lige pludselig rigtig stærkt henover sommeren på den konto, hvor han både løftede Champions League og den europæiske Super Cup med Liverpool, samt Copa America med Brasilien. Noget tyder på at det har løftet hans niveau og givet ham det fornødne skub til at tage skridtet op til næste niveau, som - i min optik - er det sidste skridt mod den absolutte verdensklasse.

Den dygtige vært på Danmarks Liverpool-podcast (Kopcast), Daniel Sichlau, sagde for nogle uger siden: “Bobby Firmino er verdens bedste til et eller andet - jeg ved bare ikke hvad” (hør udsendelsen her) Det er jeg fuldkommen enig i. Han er en vidunderlig og unik fodboldspiller, som nærmest er umulig at sammenligne med nogen anden, da han ikke rigtigt minder om nogen jeg har set før 1:1.

Bobby er sin egen og det skal han bare fortsætte med at være. Så længe han fortsætter med det, så klikker højtflyvende Liverpool nemlig.

DIN REAKTION!


Medstifter af Danmarks største fællesskab for Liverpool-fans, Redmen Family.

SENESTE NYT

OP | NED