AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNorwich CitySheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWatford FCWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
20:04:2019 08:00
BLOG: Jordan Henderson - kaptajnen er trådt ud af skyggen

Clark James fra Redmen Family har været ved tasterne og skrevet om Jordan Hendersons opblomstring.


De seneste uger, har den ellers ofte udskældte Liverpool-anfører Jordan Henderson fået nyt liv. Efter en samtale med manager Jürgen Klopp blev 28-årige Henderson rykket længere frem på banen - og det har vist sig, at være en rigtig god idé. Præstationerne har nemlig været iøjnefaldende hos både fans og eksperter.

Tiden i Liverpool

Liverpool-kaptajn Jordan Henderson har haft en noget blandet tid på Merseyside siden skiftet fra barndomsklubben Sunderland i 2011. Han var et stykke tid om at falde til i klubben, som dengang havde legendariske Kenny Dalglish ved roret og betalte (dengang) svimlende £20m for U21-landsholdsspilleren (på daværende tidspunkt).

I debutsæsonen vandt Jordan Henderson sit hidtil eneste trofæ med The Reds, da Liverpool løftede League Cuppen i 2012. Derefter gik der dog lige godt en sæson før Henderson satte sig fast i startopstillingen under Brendan Rodgers. Her brød han igennem som en af de fremskudte centrale midtbanespillere i først en 4-3-3 og sidenhen en 4-4-2 med en diamant på midten. Her fungerede han som spilleren på højre side af diamanten.

I den efterfølgende sæson blev han forfremmet til vicekaptajn og da Steven Gerrard takkede af, overtog Henderson rollen som Liverpools anfører.

Derefter begyndte skaderne så for alvor at gøre deres indtog og da Henderson efter en skadesplaget sæson i 2015/16 vendte tilbage til fuld træning i 2016/17, havde Jürgen Klopp fået nye planer med Henderson: Han skulle spille som 6’eren (den defensive midtbanespiller) i en 4-3-3. Den position har han spillet nogenlunde fast når han har været skadesfri siden Klopps ankomst til klubben indtil for ganske nyligt.

Instinktspiller - ikke playmaker

I det ugentlige program på Sky Sports “Monday Night Football” (MNF), diskuterede Jamie Carragher og Gary Neville tidligere på ugen Jordan Hendersons nye rolle og forskellen på den han har spillet hidtil under Jürgen Klopp og den mere fremskudte midtbanerolle han har indtaget i de seneste uger. Her fremhævede Neville (ganske rigtigt, hvis man spørger undertegnende), at Henderson er bedre, når han reagerer hurtigt og ikke skal tænke for meget med bolden ved fødderne. “Han er en instinktspiller. Han er ikke en spiller, der bliver bedre af, at få bolden med masser af tid på hænderne og med ansvaret til, at skulle skabe noget fra en dyb position som quarterback”, lød det fra den tidligere Manchester United-back.

Se analysen fra MNF her: https://www.redmenfamily.dk/artikler/816

Hvad giver den nye position Henderson?

Positionen som mere fremskudt midtbanespiller bringer Henderson i nogle andre positioner, som betyder, at han i højere grad kan spille frit og bruge sin energi i presspillet uden at frygte, at han efterlader plads bag sig. Med brasilianske Fabinho liggende som oprydderen, kan Henderson samtidig udnytte flere af sine offensive kompetencer og bidrage med mål og assists.

Det er tydeligt at se, at Liverpool-kaptajnen har haft en noget mere offensiv rolle på det seneste end tidligere på sæsonen.

Netop mål og assists er ikke noget man har set meget af fra Henderson i Klopps tid i klubben. Da han kom på banen for første gang i den mere fremskudte rolle mod Southampton i begyndelsen af måneden, scorede han for første gang i Liverpool-trøjen siden september 2017. Siden da har han lagt op til 3 scoringer i de i alt 230 minutter han har fået i den nye rolle - hvilket er det samme antal, som han forinden havde lavet i de forgangne 2 år (!).

Hvad giver den nye position Liverpool?

Hendersons opblomstring har for alvor gjort, at man føler at Liverpool har fået en kaptajn, der igen er vigtig for holdet. I en sæson, hvor The Reds har haft svært ved at finde den rette midtbanebalance lader det til, at Henderson var den sidste brik i puslespillet, der har låst op for både £53m-indkøbet Naby Keita og ham selv og samtidig giver plads til Fabinho. En midtbane der har en god balance og med den rette portion defensivt stål, energi og kvalitet.

Timingen kunne ikke være meget bedre for Klopp, Henderson og Liverpool, der går ind i sæsonens afgørende fase og spiller for både guld i Premier League og Champions League. Her får man brug for holdets kaptajn på toppen af hans game - og det må man sige, at Henderson er i disse uger.

DIN REAKTION!


Medstifter af Danmarks største fællesskab for Liverpool-fans, LFC Family DK.

SENESTE NYT

OP | NED