Arsenal FCAston Villa FCBrighton & Hove AlbionBurnleyChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedSheffield UnitedSouthamptonTottenham HotspurWest Bromwich AlbionWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
14:10:2019 09:04
BLOG: Bredden er Liverpools mest undervurderede våben

Clark James har været ved tasterne, og denne gang har han set nærmere på en af Liverpools undervurderede våben - nemlig bredden.


Liverpool er kommet flyvende fra start i Premier League, hvor man efter blot otte runder har slået hul ned til forfølgerne med et forspring på hele otte point. Uden at spille overvældende champagne-fodbold har Jürgen Klopp fået skabt en vindermaskine, hvor en utrolig vindermentalitet hersker - og det er ikke blot blandt de elleve startende, men hele vejen ned gennem truppen.

Da Liverpool i sidste sæson blev indhentet af Manchester City i mesterskabskampen - på trods af et forspring på syv point - gik meget af kritikken på Liverpools manglende bredde i truppen. Det er efterhånden blevet en udbredt ting at snakke om, nemlig at Liverpool ikke blot ikke besidder den samme bredde som Manchester City (hvilket der formentlig ikke er noget mandskab på kloden der gør), men at det er en decideret svaghed og at man er for afhængig af truppens nøglespillere.

Det er jeg dog på ingen måde enig i. Tværtimod.

Liverpools bredde bliver ofte overset og det samme gør manager Jürgen Klopps snilde, når det kommer til at finde løsninger på situationer, hvor han mangler nøglespillere i enten kortere eller længere tid af gangen.

En hård vinter

Hvis vi kigger tilbage på første halvdel af sidste sæson, så spillede klubben en noget nær perfekt efterårssæson i Premier League, hvor man gik ubesejret igennem. Man gik ligeledes videre fra Champions Leagues Gruppe C.

I starten af december mistede man både Joël Matip og Joe Gomez til en alvorlig skade. Sidstnævnte havde dannet det suverænt bedste makkerpar med Virgil van Dijk i Premier League på positionen indtil da. Liverpool svarede igen ved at vinde de kommende 7 kampe i streg over et presset juleprogram. I løbet af det program steppede Dejan Lovren op og var blandt andet med til at sikre fire clean sheets i perioden.

I januar blev selvsamme Lovren så skadet og det betød at Liverpool var nede på kun én fit centerback, nemlig Virgil van Dijk. Løsningen på det blev at kaste Fabinho ned i centerforsvaret ved siden af hollænderen - noget der udløste clean sheet og 0-1-sejr ude mod Brighton.

Herefter gik også Trent Alexander-Arnold i stykker. Det kunne mærkes, da man med hiv og sving slog Crystal Palace med 4-3, men alligevel fortsatte sejrsstimen. Derefter fik det dog indvirkning på resultaterne. Liverpool spillede i perioden med den lange skadesliste to kampe uafgjort i Premier League. Ikke ligefrem et større knæk, hvis man overhovedet kan snakke om et knæk, men nok til at en historisk stærk stilling i top 2 blev påvirket og et brølstærkt Manchester City-mandskab formåede at tage bestik af situationen og hale ind på The Reds.

Den europæiske triumf i Madrid var bygget på trupbredde

I løbet af klubbens run i Champions League i foråret stod man overfor en udfordring i ⅛-finalen, hvor Virgil van Dijk afsonede karantæne i februars første opgør mod Bayern München.

Det efterlod en netop tilbagevendt Joël Matip som eneste centerback, der var fit til at spille. Han fik selskab af Fabinho i de bageste geledder og de to fik til opgave at tøjle en af verdens absolut bedste angribere i Robert Lewandowski. Kampen endte 0-0 - og så gjorde Liverpool arbejdet på Allianz Arena og sejrede stensikkert med 1-3.

Vi skal frem til semifinalen for at det med afstand bedste bevis på at Liverpools trup bestemt ikke savner bredde og at den kan være et farligt våben - selv mod de bedste hold i verden.

Liverpool tabte 3-0 på Camp Nou i den første af to semifinalekampe og forud for returkampen kom den nedslående nyhed set med røde briller, at klubben måtte undvære både Mohamed Salah og Roberto Firmino i returkampen på Anfield. Ikke ligefrem noget, der gjorde opgaven lettere.

Divock Origi og Xherdan Shaqiri trådte ind som vikarer i Liverpool-offensiven. Førstnævnte scorede to gange og sidstnævnte lagde op til en enkelt i den famøse 4-0-sejr. To marginalspillere endte altså med at blive omdrejningspunkter på den største fodboldaften Anfield måske nogensinde har set.

Divock Origi - en mand som ingen rigtigt kan placere ift. kompetencer, styrker og/eller svagheder. Belgieren fortsatte ufortrødent scoringsstimen i finalen i Madrid en lille måneds tid senere, hvor han scorede til 2-0 og sendte Champions League-trofæet hjem til Merseyside. Det gjorde han ovenpå at han også i efteråret var trådt til fra bænken og havde afgjort lokalderbyet mod Everton i 96. minut og satte Liverpools sejrsstime på i alt 8 kampe i gang.

Den gode start i 2019/20 er igen bygget på trupbredde

Igen i denne sæson har Klopps mandskab bevist at man godt kan præstere på trods af at mangle vigtige spillere og have skader. Kort inde i sæsonen mistede man både Naby Keita og Xherdan Shaqiri til skader. Førstnævnte var formentlig tiltænkt en startplads på Liverpools midtbane hvis han havde haft en fuld pre-season under bæltet.

Derefter røg Alisson Becker i premierekampen i Premier League og har siddet ude lige siden. En skade i læggen, der - med god grund - vakte bekymring i fanskaren. De færreste hold forbliver upåvirkede af at mangle en af verdens absolut bedste keepere i længere tid.

Enter Adrián.

Liverpools defensiv har ikke været upåvirket, men man har alligevel vundet 10 ud af 11 kampe i alle turneringer siden 32-årige Adrián trådte ind mellem stængerne, blot fire dage efter hans skifte på en fri transfer og uden nogen form for pre-season-træning i benene. Den eneste kamp man ikke formåede at vinde i spanierens første elleve kampe, leverede han ellers en af sæsonens bedste redninger og var Liverpools bedste mand.

Hvis det ikke er (endnu) et soleklart bevis på en stærk trupbredde, så ved jeg ikke hvad det er. Faktum er i hvert fald at Liverpool over de sidste 10 måneder i enten kortere eller længere perioder - og på de helt store dage/aftener - har manglet Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Joël Matip, Joe Gomez, Naby Keita, Xherdan Shaqiri, Mohamed Salah & Roberto Firmino.

Alligevel har man formået at vinde Champions League, Super Cuppen, hente 97 point i Premier League med blot et enkelt nederlag i bagagen og nu fører man så ligaen med otte point efter lige så mange runder.

Bredden er stærk i Liverpool og den er Klopp & co.’s mest undervurderede våben.

DIN REAKTION!


SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE