AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
17:09:2015 14:08
Newcastle i krise: McClaren-fyring og nedrykning under opsejling?

Steve McClarens forfærdelige sæsonstart med Newcastle har fået de fleste Premier League-elskere til at rynke på panden og stille spørgsmåltegn ved englænderens og klubbens fremtid. I denne blog ser jeg derfor nærmere på, om McClaren og The Magpies fortsætter samarbejdet gennem hele sæsonen, eller det ender med en fyreseddel og nedrykning.


Den traditionsrige nordengelske klub, Newcastle United, har gennem mange år haft store profiler, leveret gode resultater og har tilmed haft en passioneret fanskare på lægterne. Men specielt i år, er det ikke gået som forventet hos The Magpies, som virkelig har ramt et lavpunkt i Premier League - ikke mindst under den nye manager, Steve McClaren.

Skiftende managers har ikke båret frugt 
 
Kalenderåret 2015 startede ud med, at Alan Pardew forlod managerposten til fordel for Crystal Palace, hvilket ikke kom som nogen stor overraskelse, da fansene havde mistet tilliden til ham - og det samme gjorde sig gældende i bestyrelsen. 
 
Efterfølgende blev assistenten John Carver ansat som afløser for Pardew, men det skulle vise sig at være et skidt træk, selvom klubben under Carver sikrede endnu en sæson i Premier League, da Jonás Gutiérrez scorede et afgørende mål i 2-0-sejren mod West Ham i sidste spillerunde. 
 
John Carver og assistenten Steve Stone blev fyret i juli måned, da der var ønsker om at få en succesmanager ind i klubben til at rette op på tingene hurtigst muligt. Og det blev Steve McClaren fra Derby County, der efter en fantastisk sæson - dog afslutningsvis katastrofal - i The Championship blev spået til at kunne redde trådene ud for klubben. 
 
Nu står klubben så - i september måned 2015 - med blot tre sejre for hele året. Og det er skidt - meget skidt endda. Newcastle United-fansene må efterhånden være godt trætte af at tage på St. James' Park for at se deres hold tabe, og selvom McClaren reelt har købt fint med kvalitetsspillere ind, ser det ikke ud til at være løsningen på krisen. 
 
 
Kvalitetsspillere er kommet til - men er det nok? 
 
Steve McClaren måtte sande, at der skulle hentes kvalitetsspillere til klubben i sommerens transfervindue - og det kom der også. Georginio Wijnaldum blev hentet i Feyenoord, Aleksandar Mitrovic og Chanel Mbemba i Anderlecht og Florian Thauvin i Marseille. Klubben har dermed købt dygtige, unge spillere ind, men er det dét, man har brug for på nuværende tidspunkt? Næppe. 
 
Newcastle United har nemlig meget få rutinerede kræfter i truppen, hvilket efterlader dem utroligt sårbare i de store kampe. Jack Colback, Fabricio Coloccini, Moussa Sissoko, Tim Krul og Papiss Cissé er nærmest de eneste tilgængelige stamspillere, der har stor erfaring med Premier League-fodbold. Og de rammer sjældent et højt, internationalt niveau. 
 
Summa summarum er, at McClaren har overtaget en uharmonisk Newcastle-trup, hvor vi ser lidt erfaring, lidt potentiale og lidt for mange spørgsmåltegn. Klubben har haft meget svært ved at få gang i målscoringerne og har samtidig haft en hullet defensiv. 
 
Papiss Cissé har scoret tre mål i 2015, Emmanuel Rivière er konstant skadesplaget og har scoret ét mål i 23 kampe, mens unge Ayoze Pérez har scoret to mål i 2015 og er blevet degraderet til bænken i indeværende sæson. Nu har man tilmed 21-årige Aleksandar Mitrovic, der scorede et hav af mål i Anderlecht, men serberen er ganske uprøvet på den store scene - og så skal man ej forglemme, at forskellen på belgisk fodbold og engelsk fodbold er ganske stor. 
 
 
Skadesproblemer og et svært kampprogram 
 
Newcastle United ligger sidst i tabellen og har derfor brug for point til kontoen, hvis de vil overleve i Premier League. Men umiddelbart ser det ikke ud til, at lysere tider venter forude. Grunden hertil er, at McClarens mandskab er ramt af en mange skader.
 
Mike Williamson, Cheick Tioté, Paul Dummett, Steven Taylor og Emmanuel Rivière er fortsat på skadeslisten, hvilket efterlader McClaren med en sårbar Newcastle-trup, der på ingen måder kan bære at få spillere i karantæne eller på skadeslisten i den kommende periode. For der venter The Magpies et svært program. 
 
Klubben skal nemlig op mod Manchester City og Chelsea inden for de næste tre uger - dog venter der også pligtsejre mod Watford og Norwich City på St. James' Park. Men med den nuværende skadesliste in mente, må McClaren be til de højere magter om, at de nye spillere finder formen, herunder Wijnaldum, Thauvin, Mitrovic og tilbagevendte Siem de Jong. 
 
Newcastle United har i dén grad brug for at vende skuden hurtigst muligt, og hvis man starter ud med en sejr i den kommende weekend mod Watford, så ser det trods alt lidt lysere ud. Men det er også her, vi får at se, om Steve McClaren kan klare presset og få den fornødne opbakning fra spillerne og klubbens fans. For han hænger virkelig i en tynd tråd. 
 
Er McClaren den rette manager - og bliver Newcastle i Premier League? 
 
Vurderer man Steve McClaren ud fra de seneste 18 ligakampe, herunder fem af dem i spidsen for Newcastle United, så kan man have svært ved at forestille sig, at han har en fremtid i klubben. McClaren har formået at få én sejr - og det var mod bundholdet Blackpool tilbage i marts måned. Derfor hersker der heller ingen tvivl om, at den tidligere engelske landstræner må være godt og grundigt frustreret. Men der er også positive ting at sige om det velkendte ansigt fra York. 
 
McClaren er nemlig en yderst vellidt manager, der efter mange år i fodbold-branchen har haft stor succes. Han er kendt for at være dygtig til at arbejde med unge spillere, hvilket stemmer nøje overens med de spillerindkøb, han har foretaget sig i sommerens transfervindue. 
 
Selvom Newcastle og McClaren går en svær tid i møde, så tror jeg på, at de får vendt skuden sammen. Måske ikke på kort sigt, men som sæsonen skrider frem, så får klubben en fornuftig placering i Premier League. 
 
Mange af spillerne har været ramt på selvtilliden, og samtidig skal de nye ansigter lige have nogle kampe under bæltet, før de begynder at finde rytmen. Læg dertil, at flere af de skadesplagede spillere forventes at være tilbage inden for de kommende par måneder, hvilket giver McClaren en større bredde i truppen før det hårde juleprogram. 
 
The Magpies har ramt et lavpunkt, og det tager tid at komme sig over. Flere spillere har underpræsteret, og spilkonceptet har været uinspirerende og uden kreativitet. Men ledelsen, McClaren og spillerne har ambitioner om at blive i Premier League, og når vi nærmer os slutningen på sæsonen, forventer jeg, at klubben har revet sig fri af nedrykningskampen. 

DIN REAKTION!


22-årig Manchester United-fan fra Horsens, der er stor tilhænger af kreativ frihed, høj intensitet og hårde tacklinger. Jeg vil kloge mig på offensive spillere, taktik og talenter.

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE