Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Blogserie - PL-emner i Ligue 1

Af Gustav Tornby
26.04.2015 Kl. 18:16
I løbet af fire indlæg vil jeg se nærmere på mulige transferemner til Premier League-holdene forud for sommerens transfervindue, hvor de engelske klubber skal forstærke sig kraftigt, hvis de vil undgå samme skuffelse som i denne sæson på den europæiske scene. Først starter vi i den franske Ligue 1, hvor jeg har bevæbnet mig med eksperten Jonathan Johnson, som man blandt andet kan læse hos ESPN, Bleacher Report og French Football Weekly.

1. Blaise Matuidi – Paris Saint Germain: Sat i forbindelse med Liverpool og Manchester United.

Jonathan Johnson: Ukuelig, all-action midtbanespiller. Fransk landsholdsspiller, og er en af de få franske spillere, der er uerstattelige på PSG’s mandskab. En klassisk boks-til-boks spiller. Matuidi er atletisk og et fysisk pragteksemplar, men også overraskende god teknisk. Han har udviklet en god vane med at bidrage mere og mere til angrebsspillet.

2. Layvin Kurzawa – Monaco: Sat i forbindelse med Manchester City.
Jonathan Johnson: En offensivt orienteret venstreback. Hurtig, og lægger fantastiske indlæg. Ikke lige så defensivt fokuseret som andre unge franske venstrebacks som Lucas Digne og Jordan Amavi, men langt bedre end de to offensivt. Overraskende, at han endnu ikke har fået debut på det franske landshold.

3. Alexandre Lacazette – Lyon: Sat i forbindelse med Manchester United og Liverpool.
Jonathan Johnson: Alsidig boksspiller, der kan spille på kanten om nødvendigt. Er igang med en imponerende sæson. Kan skabe og score mål, omend det hovedsageligt er sidstnævnte, han gør sig bedst i. Er lynende hurtig, har god teknik og har udviklet sin koldblodighed ufatteligt meget de seneste to sæsoner. Skal kontinuerligt vise sin imponerende form på landsholdet.

4. Dimitri Payet – Marseille: Sat i forbindelse med Liverpool og Tottenham.
Jonathan Johnson: Har været en fantastisk spiller i den første halvdel af sæsonen under Marcelo Bielsa. Er meget komfortabelt med bolden, og er den spiller i ligaen med flest assists. Hvis ikke Payet forlader Marseille til sommer, skal han trække et større læs på sine skuldre, hvis Andre-Pierre Gignac og Andre Ayew forventeligt forlader klubben til sommer.

5. Nabil Fekir – Lyon: Sat i forbindelse med Arsenal.
Jonathan Johnson: Denne sæsons store overraskelse i Ligue 1. Endnu et alsidigt offensivtalent, men er bedst i 10’er rollen, når han spiller bag angriberen som playmaker. 12 mål og 7 assists hidtil. Ung og kun for nyligt spillede han sig på holdet som fast bestanddel. Hans værdi er steget utroligt meget i denne sæson.

6. Marco Verratti – Paris Saint Germain: Sat i forbindelse med Chelsea, Arsenal og Manchester United.
Jonathan Johnson: Verratti har en glimrende teknik, men mangler stadigvæk en kende erfaring og defensiv styrke. Han har været en af PSG’s bedste spillere i denne sæson, hvorfor det er noget usandsynligt, at han bliver solgt.

 

7. Simon Kjær – Lille: Sat i forbindelse med Liverpool.
Jonathan Johnson: Ham kender i danskere jo allerede i forvejen. Jeg ved fra hans agent, at en transfer er meget mulig forud for sommeren. Har ikke været så god i denne sæson, som han var i den seneste, men er stadigvæk en nøglespiller for Lille. Ikke en dum idé for Lille at sælge, mens hans værdi er høj.

8. Nicolas N’Koulou – Marseille: Sat i forbindelse med Arsenal og Liverpool.
Jonathan Johnson: Talentfuld forsvarer, der har kæmpet noget med skader i denne sæson. Hans fravær har været et af Marseilles problemer denne sæson på et hold, hvor forsvar ikke har været en af prioriteterne. Kan forlade klubben denne sommer.

9. Giannelli Imbula – Marseille: Sat i forbindelse med Arsenal og Chelsea.
Jonathan Johnson: Stærk og ihærdig midtbanespiller. Har været en af Marseilles bedste spillere i denne sæson, og har udviklet sig ufatteligt meget under Bielsa. Bliver en af de spillere, som der kommer stor interesse for i løbet af sommeren.

10. Samuel Umtiti – Lyon: Sat i forbindelse med Liverpool og Manchester United
Jonathan Johnson: Meget talentfuld ung forsvarer. Moden, stærk og atletisk. Umtiti bliver én af verdens bedste forsvarsspillere, én blandt mange lovende franske midtstoppere, der også tæller Laporte, Varane og Zouma. Kommer til at dominere for klub- og landshold.

Annonce