AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
XPREMIERX
11:04:2015 16:16
Pardew & Palace - Et lykkeligt ægteskab

Crystal Palace har for anden sæson i træk, vendt en skuffende sæson 180 grader. Hvor det sidste år var Tony Pulis der reddede Crystal Palace’ skind, er det denne gang Alan Pardew, der har ført The Eagles væk fra bundstriden, og ind i den komfortable midte af tabellen.
At Pardew skulle stå i spidsen for Palace lå slet ikke i kortene, før kalenderåret 2014 nærmede sig sin afslutning.


 

Som i enhver anden god fortælling, starter vi fra begyndelsen. Helt nøjagtigt torsdag d. 14. august 2014, hvor Tony Pulis og Crystal Palace sendte chokbølger gennem England. I en fælles pressemeddelelse meldte de to parter ud, at de var blevet enige om en ophævelse af samarbejdet.
Et brud der overraskede de fleste, og slet ikke harmonerede med den imponerende sportslige ’turnaround’ klubben havde oplevet mindre end et halvt år forinden. Det afbrudte samarbejde bundede efter sigende i markante uenigheder om transferpolitikken. Nu var gode råd dyre.
Ikke nok med at klubben ikke længere rådede over sidste års ’Manager of the Year’, så var der også mindre end 48 timer til at den nye Premier League-sæson begyndte.

Truppen var i chok over den drastiske beslutning, eftersom der endelig havde lagt sig en ro over Selhurst Park med Pulis’ ankomst. På mindre end 2 år skulle klubben ud og finde sin fjerde manager. 

XPREMIERX

Keith Millen blev udpeget som midlertidig afløser, indtil klubben havde fundet en passende erstatning. Sæsonens to første opgør mod hhv. Arsenal og West Ham endte med nederlag til The Eagles på 2-1 og 3-1, inden vikaren Millen fik sikret videre avancement mod League One-klubben Walsall i det tidlige stadie af Capital One Cup’en. Dagen efter cupsejren d. 27. august, blev Neil Warnock præsenteret som den nye mand i spidsen for Palace.

Neil Warnock kendte glimrende til klubben i forvejen, og havde været med nede i den tunge ende af The Championship, hvor Crystal Palace med nød og næppe undgik økonomisk og sportslig ruin i sæsonen 2009-2010. Han forlod klubben midt i forårssæsonen til fordel for Queens Park Rangers, og efterlod et sandt morads bag sig. Det var dog lykkeligt glemt, da han igen overtog roret i det sydlige London.

XPREMIERX

I den anden ende af England havde Newcastle gang i endnu en middelmådig sæson, hvor man havde lagt sig mageligt til rette i midten af tabellen. Manager Alan Pardew og klubejer Mike Ashley, var på ingen måde populære hos Toon Army. Tilhængerne fandt samarbejdet uambitiøst, og udstrålingen arrogant hos de to herrer i spidsen.

Flere og flere medier meldte om en stigende utilfredshed hos Alan Pardew, der følte sig uretfærdigt behandlet, og efterladt alene med ansvaret for en middelmådig trup. Derfor var han da også mere end fristet da Crystal Palace meldte om den ledige stilling i sydlondon. Pardew var og er stadig i høj kurs hos Palace-fans verden over, for sit matchvinder mål mod Liverpool i F.A. Cup-semifinalen tilbage i 1990. Altså var et ’match made in heaven’ en mulighed. Inden julen for alvor var omme, var det en offentlig hemmelighed at Alan Pardew snart skulle genforenes med sin hjerteklub.

Den 2. februar kunne parterne finde kuglepennene frem, og starte det der hurtigt skulle vise sig at være et lykkeligt ægteskab.

Der gik ikke mange dage før den hvidhårede helt fik banket noget vindermentalitet ind i sin nye trup. Først blev Dover Athletic banket ud af FA Cup’en, og mindre end en uge efter overraskede Palace alt og alle, da Tottenham Hotspurs blev besejret 2-1.

Siden er det blevet til en række fine resultater, på trods af et par smuttere hist og her. Southampton, der blev endestationen for Neil Warnock, fik en fodboldlektion og blev på fornemmeste vis, ekspederet ud af F.A. Cuppens 4. Runde. Seneste helt store skalp kom i sidste weekend, hvor de forsvarende mestre fra Manchester City kom i massive problemer. Glenn Murray og Jason Puncheon gjorde det onde ved de babyblå, og Alan Pardew kunne lade sig tiljuble for sin enorme impact.

I 11 kampe er det nemlig blevet til 22 point, hvilket har sendt Crystal Palace forbi Pardews gamle arbejdsgiver Newcastle United, der i dén grad er gået i stå. En sød hævn for Pardew, der dog benægter at tænke den slags tanker. Det er dog svært at tro på for alvor.

XPREMIERX

Fodboldkyndige verden over, har oversvømmet Crystal Palace med ros for klubbens flotte turn around. I særdeleshed har Pardew fået mange skulderklap for sin effektive og aggressive spillestil. Her har Yannick Bolasie, Jason Puncheon, Wilfried Zaha, og i særdeleshed Glenn Murray,  været blandt de helt store oplevelser. Omstillingsspillet er uhyre effektivt, ligesom dødboldene er blevet en stor force for Crystal Palace.

Det dufter altså endnu engang af lykke, ligesom sidste sæsons store optur. Men efter sidste sæson var det også et rosenrødt portræt, der blev malet af Crystal Palace og Tony Pulis, hvilket selvfølgelig må vække en lille portion skepsis. For er Crystal Palace med Steve Parish i front, villig til at investere yderligere i Pardews ’Projekt Palace’? Eller må den hjemvendte helt endnu engang se sig placeret i en klub uden passende ambitioner?

Det må tiden vise. 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE