AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
XCHAMPIONSLEAGUEX
21:02:2015 04:14
Calum Chambers - Rickie Lamberts personlige støvlevask

Historien om Calum Chambers er ikke det typiske eventyr om den grimme ælling der udviklede sig til en smuk svane. Næ, Calum Chambers har altid været dygtig.

 


Calum Chambers blev født i Petersfield, Hampshire tre kvarter nordøst for Southampton, og her slog han sine første folder. Her havde han sin daglige gang på Churcher’s College i Petersfield, hvor han imponerede både fagligt og fysisk. Chambers havde en imponerende fysik, af en skoledreng at være, og han fandt derfor sport naturligt. Problematisk var det dog, at Churcher’s College havde rugby og hockey som deres foretrukne sportsgrene. 

- Der var ikke mulighed for at spille fodbold på skolen, så jeg spillede rugby og hockey i stedet for, og det kunne jeg godt lide. Jeg var god, specielt i rugby, grundet min størrelse.

Om lørdagen kunne jeg så spille fodbold, men det varede ikke længe, før skolen ville have mig til at stoppe med at spille fodbold og fokusere på skolens sportsgrene. Vi diskuterede tingene og jeg valgte at koncentrere mig om fodbold. Det var det, jeg elskede højest, siger Chambers.

Det var ikke svært at beslutte sig for, hvor karrieren skulle fortsætte for Calum Chambers og hans forældre. For unge drenge i Petersfield, er der ellers to store klubber, som man drømmer om at repræsentere. Udover Southampton, så ligger Portsmouth også tæt på den lovende forsvarsspillers fødested. Nu tænker du nok; Portsmouth? Er det ikke den konkursramte klub, der nu ligger og roder rundt i League Two?

Husk på, at det ikke er mange år siden at klubben var med fremme med blandt andet europæisk deltagelse og en FA Cup triumf i 2008 samt finalenederlag til Chelsea i 2010. Siden, er det mildest talt gået ned ad bakke for den stolte klub, men det er en helt anden historie.

På trods af Portsmouths daværende succes, faldt valget på Southampton. Klubben med de stolte traditioner og årelange historie med at skabe nogle af Englands største talenter. Da Chambers senere sælges til Arsenal, bliver han en del af en lang liste af nogle af Storbritanniens største talenter, som Southampton har formet og solgt videre med en klækkelig gevinst til følge.

 

Wayne Bridge, Chelsea 70 mil. kr.

 juli, 2003

Theo Walcott, Arsenal 90 mil. kr.

 januar, 2006

Gareth Bale, Tottenham for £7million

 maj, 2007

Alex Oxlade Chamberlain, Arsenal 120 mil. kr.

 august, 2011

Luke Shaw, Manchester United 270 mil. kr.

 juli, 2014

Adam Lallana, Liverpool 240 mil. kr.  

 juli, 2014

Calum Chambers, Arsenal 120 mil. kr.

 juli, 2014

Som årene gik, strøg Chambers gennem rækkerne hos Southampton. Han udnyttede sin fysiske fordel, men formåede samtidig at udvikle sit spil med fødderne. Han elskede sin daglige gang på akademiet, men mærkede også for første gang at være blandt ligesindede og ikke mindst at være blandt drenge, som var lige så talentfulde som han selv var.

2012 blev et år, som Calum Chambers aldrig vil glemme. Med seks kampe og tre mål til følge for det engelske U17-landshold, blev han hurtigt udtaget til U19-holdet. Chambers var også én af seks knægte fra akademiet, som Southampton præsenterede på St. Mary’s inden en Championship-kamp mod Brighton. Her stod han skulder mod skulder med blandt andre Luke Shaw, James Ward-Prowse og Harrison Reed, som symbolet på klubbens lysende fremtid.

Nogle få måneder senere, inden starten på 2012/2013 sæsonen, sagde han farvel til tilværelsen som akademispiller, og trådte ind i Southamptons førsteholdstrup, der netop var rykket op i Premier League.

Chambers imponerede med det samme Mauricio Pochettino, som kvitterede med at give debut til den blot 17-årige forsvarsspiller, i en Capital One Cup-sejr på 4-1 over Stevenage. Pochettino valgte at spille Chambers i premiererunden ude mod WBA, en kamp som The Saints vandt med 1-0 på et sent mål af Rickie Lambert.

Chambers spillede 22 kampe i Premier League sæsonen igennem og holdte i store perioder Nathaniel Clyne ude af holdet, efter han vendte tilbage fra en skade. Chambers husker dog tilbage på konkurrencen med Clyne, som værende sund og udbytterig for dem begge.

- Han er en god dreng og vi har et virkelig godt forhold til hinanden. Vi pressede altid hinanden til træning og i kampene. Hvis jeg ikke spillede, så spillede han og gjorde det godt. Når det så blev min tur, følte jeg altid at jeg var nødt til at gribe chancen og levere mit bedste.

I slutningen af juli måned 2014, kunne Arsenal offentliggøre tilgangen af Chambers. Efter blot en enkelt sæson i den bedste række, var Arsene Wenger overbevist. Med sit skifte til The Gunners, fulgte Chambers i fodsporene på spillere som Theo Walcott og Alex Oxlaide-Chamberlain, som tog samme tur nordpå i henholdsvis 2006 og 2011.

Det er gået stærkt for Calum Chambers, siden sit skifte til Arsenal. I de sidste syv måneder har han fået debut for Arsenal, vundet Community Shield, fået debut for det engelske landshold og spillet i Champions League. I en sæson, hvor det var ventet at han skulle tage ved lære, har han allerede spillet 33 kampe for Arsenal grundet alvorlige skader til Mathieu Debuchy og Laurent Koscielny. Men det er gået stærkt for Chambers lige siden han var syv år gammel da han bankede på døren til Southamptons fodboldakademi. Og der er en helt speciel grund til, at han ikke bliver revet med og tager tingene for givet.

- I to år rengjorde jeg Rickie Lamberts støvler efter træning og kamp, siger han. Det var en god oplevelse, jeg ved det ikke er alle klubber der gør det, men det hjælper en med at bevare jordforbindelsen. Det gav mig lyst til at blive en spiller, som får sine støvler rengjort.

- Lambert var fantastisk for mig, forklarer Chambers. Han var venlig og snakkede ofte med mig. Jeg kan huske, at jeg ville være lige som ham.

- Jeg satte mig nogle mål for sæsonen i sommers og dem har jeg mere end indfriet, så jeg er meget tilfreds, indrømmer Chambers. Den første tid var lige som en orkan, alting skete så hurtigt at det var svært at følge med. Jeg har ikke rigtigt haft tid til at tænke over, hvor godt det er gået.

Ikke overraskende, har Arsene Wenger ytret sig aldeles positivt omkring sit store forsvarstalent, som han mener, har været nødt til at tage langt mere ansvar end planlagt.

- Generelt er jeg meget tilfreds med Calums start i klubben, siger franskmanden. Han har spillet rigtigt mange kampe, og haft nogle små udfald, men det er kun forventeligt, når man har med så ung en spiller at gøre.

Chambers er blot en af mange utroligt talentfulde englændere i øjeblikket. Sammen med spillere som Luke Shaw, Nathaniel Clyne, John Stones, Ross Barkley, Jordan Ibe, Raheem Sterling og Harry Kane udgør han en del af Englands håb om succes ved U21 EM i 2015 i Tjekkiet.

- Jeg bliver glad, hvis jeg bliver bedt om at pakke tasken og tage med, siger Chambers. Det ville være fantastisk at vinde sådan en turnering og vi har muligheden. Der er mange engelske talenter som kommer frem disse år og jeg synes, at fremtiden for landsholdet ser lys ud.

På klubplan er Chambers fremtidsmål at etablere sig som fast inventar på Arsenals mandskab. Efter hans hektiske start i klubben, tilbringer han en del tid på bænken, med Mertesacker og Koscielny i midterforsvaret og Héctor Bellerín på backen i lyset af Mathieu Debuchys skadesfravær.

Med sine tyve år, har Chambers ikke travlt. Og med Arsenals fortsatte deltagelse i Champions League og FA Cuppen, samt deres kamp for at sikre deltagelse i næste sæsons Champions League, skal der nok blive muligheder for at vise sig frem for den unge knægt fra Petersfield, Hampshire. Én ting er sikkert – talentet er indiskutabelt. For Calum Chambers har altid været god.

XFRIENDLYX

 

 

 


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE