AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
27:01:2015 14:17
Ravel Morrison - Det største talent, Sir. Alex har set

West Hams unge stortalent, Ravel Morrison, er hovedpersonen i denne uges portræt. Vi gennemgår den unge mands karriere indtil nu, en karriere, der har taget en del derouter siden Sir. Alex Fergusons scouts spottede ham for godt 12 år tilbage. 


Ravel voksede op i det sydlige Manchester i området Wythenshawe. Mest kendt for at ligge i nærheden af byens lufthavn og have de indbyggere med lavest indkomst i Manchester, så lad os bare sige, at Wythenshawe ikke ligefrem verdens navle. Til gengæld, så fik lille Ravel hurtigt de forkerte venner, venner, der præcis som de fleste af knægtende fra området, havde en del usunde interesser. Kun fodbolden trak i barndomsårene Ravel væk fra betonjunglen. 

Når han ikke spillede i gaderne, spillede han for Manchester Uniteds akademi. Allerede som en ung skoleknægt, var der ikke tvivl om den lille drengs kvaliteter med bolden. Derfor var det ingenlunde mærkeligt, at De Røde Djævle hurtigt tog ham under vingerne. 

En lille anekdote fra Manchester United-koryfæet Rio Ferdinand, vidner om, at Ravel ikke var en Hr. Hvem-Som-Helst, Ferdinand fortalte således om første gang han så Morrison for godt otte år tilbage: 

- Jeg kan huske første gang jeg så ham. Den tidligere boss, Sir. Alex Ferguson, sagde til mig, ‘’Se lige den knægt derinde, knægten med nummer syv på ryggen. Han er den bedste dreng jeg nogensinde har set - iagttag ham lige i et minut’’, husker Ferdinand i et program produceret af BT Sports og fortsætter: 

- Han har nok været 14 år på det her tidspunkt og han ydmygede bare de andre spillere på banen. Han var så god, at han trænede med førsteholdet da han var 16 år og jeg husker, at Darren Fletcher kom hen til mig og sagde, ‘’den knægt der? Han kigger jo bare på dig imens han løber forbi en..’’. Det er præcis hvad de største spillere kan, kigge op og orientere sig imens de har bolden ved fødderne, forklarer Ferdinand. 

Ravels rasende udvikling var dog ikke det eneste, der fyldte i snakken omkring ham. Knægten havde desværre en del mørke sider og et svagt sind med stor selvtillid, en kombination, der ofte skyggede for det uomtvistelige talent. 

Morrison fik dog lidt mere plads end den gennemsnitlige ungdomsspiller og fik sin debut for Manchester Uniteds førstehold i oktober 2010. Morrison kom ind i en Ligacup-kamp imod Wolves, en kamp, som Manchester United vandt med 3-2. Målene blev i øvrigt scoret af Bebe, Ji Sung Park og Javier Hernandez. Morrison jublede med ‘den lille ært’, Hernandez, da mexicaneren afgjorde kampen i dommerens tillægstid, men det skulle blive starten på en mørk periode for unge Ravel.

Morrisons evne til at komme for sent til træning, kamp og holdmøder var en ting. Problemerne udenfor banen var af anderledes og mere seriøs karakter set i det store billede. For at ridse nogle af problemerne op, som Morrison fik, da han ved juletid 2010 og fremefter igen hang ud med sine venner i det sydlige Manchester; Morrison blev i perioden anklaget for alt lige fra røveri, vold, trusler imod vidner, til mindre ting af en stadig seriøs karakter - som for eksempel at kaste sin kærestes telefon ud fra tredje sal i arrigskab.

Der var uden tvivl noget ved Ravel Morrison, der pegede i den forkerte retning. Selvom Sir. Alex Ferguson igen og igen stod op for den unge mand, så kunnne han til sidst ikke mere. Da modspillere, medspillere og folk i - og omkring klubben alle havde givet op og kiggede skævt til den unge mand, som den ene dag var den bedste spiller i klubben, den næste for dårlig til reserveholdet, kunne selv Sir. Alex ikke klare det længere. 

D. 31 januar 2012, på transfervinduets sidste dag, måtte Ferguson og Manchester United tage afsked med Ravel Morrison, det største talent klubben havde set længe - men også den, med mindst evne til at forløse talentet. Man solgte ham for omkring 9 millioner kroner til West Ham United og blev også tilbudt en tilbagekøbsklausul (hvis nu han en dag lærte lektien..), det ønskede Manchester United ikke at få. Morrison fik i alt tre førsteholdskampe for Manchester United - alle i ligacuppen.

Morrison rev altså i vinteren 2012 pløkkerne op og flyttede fra bardommens tryghed i Manchester til hovedstaden, London. 

Historien går på, at Sir. Alex Ferguson til et award-show snakkede med Sam Allardyce om Ravel Morrison og fortalte West Ham-manageren, at han skulle hente ham velvidende, at der var en stor risiko ved det, men også en muligheden for at få en af de bedste engelske spillere set i årtier.

I sin første tid hos The Hammers var Morrison mest på U21-holdet, ikke unaturligt med sin unge alder. I marts fik han dog endelig sin debut for klubbens førstehold i en Championship-kamp imod Leeds - unge Ravel fik ni minutter på banen og selvom han ikke imponerede, så havde han haft en stilfærdig og planmæssig tid i London indtil nu. 

I sommeren 2012 lejede West Ham, der nu var rykket i Premier League, Morrison ud til Birmingham City. Morrison viste hurtigt sin nye manager Lee Clark sit store potentiale og blev fast mand for traditionsklubben i sæsonen 2012/13. Hele 27 kampe og tre mål blev det til for det kun 19-årige stortalent, der pludselig lignede den spiller på vej frem, alle havde håbet på han ville blive. 

Tiden i Birmingham var udelukkende positiv, i hvert fald næsten. En episode bliver i dag taget på af flere medier som noget, der desværre karakteriserer Morrisons person - han er ikke nysgerrig i meget andet end sig selv. Birminghams manager Lee Clark, havde som en ros til Morrison sagt:

‘’Ravel, du er den bedste spiller jeg har set siden Gazza! (med henvisning til Paul Gascoigne)

Morrison var dog slet ikke med og spurgte straks, ‘’hvem er Gazza..?’’..

I sommeren 2013 vendte Morrison hjem til West Ham og det var med en klub, holdkammerater og en manager, som alle vidste, at hvis Morrison kunne holde sin sti ren, så var der noget stort i  vente for West Ham. 

Morrison spillede herefter en jævn og udmærket halvsæson for West Ham. Man fornemmede, at potentialet ikke var helt forløst, men over de 16 Premier League-kampe, som 20-årige Morrison spillede, var der enkelte momenter, som var deciceret skælsættende og viste den klasse, alle håber at se fra Ravel. 

Især et øjeblik sendte West Hams fans, spillere, stab og hele Fodboldengland på den anden ende. Det fik medierne til at snakke om Maradona, Lineker og Ronaldinho - Ravels mål imod Tottenham Hotspur i West Hams 0-3 sejr d. 6 oktober 2013. Et løb over mere end 45 meter forbi to forsvarer og med otte berøringer undervejs udgjorde Morrisons fantastiske solomål, som indrammer alt det, vi bare elsker ved den unge mand..

Resten af året blev tilbragt i London, dog ikke hos West Ham, men i Queens Park Rangers, hvor man valgte at leje unge Ravel ud til Loftus Road-klubben i The Championship for resten af sæsonen.

Præcis hvad der fik West Ham til at leje spilleren ud, tog desværre også billedet hos Redknapp og co. Morrison kom ofte slentrende for sent til træning og det gør det ikke bedre, at han faktisk scorede seks mål for QPR i foråret og dermed igen viste, at han har en uendeligt stort potentiale, som han bare ikke varetager. 

Da sommeren 2014 kom, var der en del rygter, som sendte Morrison væk fra West Ham. Især Derby, Leicester City og QPR var sat i forbindelse med ham, men alligevel valgte han at blive hos sit slæng i London med West Ham som arbejdsgiver. Sam Allardyce udtalte offentligt, at han ikke ville have Morrison i truppen, men ejerne David Gold og David Sullivan overtrumfede manageren og fastslog, at Morrison skulle blive hos The Hammers.

Det skulle dog hurtigt vise sig, at Allardyce ikke blot havde ordene, men også handlingen i sin magt denne sommer. Morrison fik blot en enkelt kamp for West Ham i slutningen af august, inden han efter flere forlydender om mangel på disciplin, igen blev sendt ned på reserveholdet i West Ham. 

Billeder af cigaretter og pints, samt sene nætter i store biler med venner fra  Londons undergrundsmiljø, blev for meget for Premier League-organisationen West Ham, der i september 2014 besluttede af sende Morrison på lejeophold hos nedrykkerne fra Cardiff City i The Championship.

Forventningerne var store til Morrison i den walisiske hovedstad, men fra starten lagde den 21-årige supertekniker ikke skjul på, at det ikke var sagen at være degraderet til den næstbedste række. Morrison imponerende ingen steder og kunne end ikke slå folk som Anthony Pilkington og Federico Macheda af hos Cardiff. Morrison nåede kun syv ligakampe for Cardiff, hvoraf kun en var fra start.

Det var egentlig meningen, at Morrison skulle have spillet i Cardiff året ud, men grundet ‘personlige omstændigheder’, fik Morrison lov til at tage hjem allerede d. 15 december 2014, hvor han altså igen trænede med West Hams ungdomshold.

XPREMIERX

Morrison har ikke en chance for at fortsætte hos West Ham, når hans kontrakt udløber til sommer. Sam Allardyce ønsker ham ikke og de flotte sportslige resultater, som manageren har skabt gør, at ejerne ikke længere modsætter sig Allardyces ord og selv de, har altså droppet at forsvare Ravel. 

Morrison, der fylder 22 år om få dage, er rygtet til den italienske Serie A, hvor det forlyder, at han har indgået en aftale med Lazio fra starten af den kommende sæson. Men vil det virkelig passe Ravel Morrison? 

De 250 kilometer fra London til Cardiff var rigeligt for unge Morrison, der nu, hvis rygterne taler sandt, skal koncentrere sig i en by og et land, der ikke alene er placeret godt 1800 kilometer fra London, men som heller ikke snakker et ord af det engelske med let Wythenshawe-accent, som Morrison praktiserer.

Morrison er en lysende stjerne - han kan blive en af de bedste, men hvis vejen ikke snart flasker sig for den unge mand, så er der udsigt til at tragisk historie om et talent, der aldrig blev realiseret.

Premier Leagues berømmelse og de godt 150.000 kroner om ugen, som Morrison efter sigende får hos West Ham, er svært at håndtere for mange unge spillere. Morrison fremstår som en ung mand, der elsker sin familie og sin fodbold, men desværre har lidt for stor hang til store biler, damer og fester - i kombination med et ustyrligt temperament og en markant personlighed gør det, at Morrison kan blive overhalet i sin egen drøm og ende som en komplet fiasko. 

Vi hepper på talentet Ravel Morrison, i England, Italien og i fodboldverdenen..

Galleri / Video: 

 

 

 

Ravel, Ravel, Ravel.........

Morrison med en af de vigtigste figurer i hans liv, moderen.

Holdkammeraterne jublede med Ravel Morrison efter hans storslåede scoring imod Tottenham forrige efterår.

XPREMIERX


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE