AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
18:01:2015 14:34
Ugens portræt: Kurt Zouma

Han er opkaldt efter en skuespillerfigur, som var en stor og stærk fyr, fra filmen ’Kickboxer’. Man skulle næsten tro, at franskmandens forældre har vidst, hvordan deres søn ville udvikle sig. Kurt Zouma besidder i dag en formidabel fysik for en 20-årig, og dermed går han i skuespillerkarakteren, Kurt Sloanes, fodspor.


Kurt Happy Zouma kom til verden den 27. oktober 1994 i Lyon. Han startede til fodbold i den lokale klub, Vaulx-en-Velin, som niårig, og her tilbragte han seks år, inden talentfabrikken, Saint-Étienne, fik øjnene op for midterforsvareren.

I den velansete franske klub fik han hurtigt skabt sig et navn. Han imponerede på holdets ungdomshold, hvor han med sin allerede dengang veludviklede fysik holdt angriberne i kort snor. Som 16-årig skrev han under på sin første professionelle kontrakt. Han spillede nu i en klub, der tidligere har fostret store talenter. Udviklingsmulighederne for den unge centerforsvarer var enorme, og der var fra klubbens side lagt op til, at han indenfor et år ville få sin chance på førsteholdet. Knap fem måneder efter kontraktunderskrivelsen – helt præcist den 31. august 2011 - fik han sin debut for Saint-Étienne, da han fik fuld tid i en pokalkamp mod Bordeaux. Han var stadig kun 16 år, og han folk i og omkring klubben var fulde af lovprisninger om det nye stortalent.

”Benbrækkeren”
I 2011-12 sæsonen fik han yderligere 22 kampe, og han havde som 17-årig etableret sig på solidt midterhold i den franske Ligue 1. En flot præstation af Zouma, som uden tvivl ville gå en stor fremtid i møde. Sæsonen efter spillede han en vigtig rolle i klubbens opnåelse af en femteplads i ligaen, trods en karantænedom på 10 kampe. Zouma lavede en hård tackling på Sochaux’ Thomas Guerbert, som brækkede det ene ben. Han fik rødt kort, blev kaldt ”Benbrækkeren” og fik altså en hård straf som følge deraf. Bedøm selv, om han havde fortjent 10 kampes karantæne for denne tackling:

Efter udstået karantæne var han tilbage i startopstillingen hos den franske klub, som nu skulle kæmpe for at holde på stortalentet. Flere af Europas største klubber havde fået øjnene op for forsvarsspilleren.

Favoritklubben kalder
Den 31. januar 2014 blev han solgt til Chelsea for £12 millioner, men han forblev i Saint-Étienne resten af sæsonen, da Chelsea var godt besat i det centrale forsvar. Da Chelsea i sommers valgte at sælge David Luiz var det oplagt at hente Zouma til London, hvor han kunne agere backup for Gary Cahill og John Terry. José Mourinho viste den dengang 19-årige Zouma stor tiltro. Det er sjældent, at en europæisk topklub har en 19-årig midterforsvarer som førstereserve. Mourinho havde indstillet franskmanden på sin opgave, og Zouma var bare lykkelig over skiftet til sin favoritklub. Som barn var hans idol John Terry, og nu ville han få muligheden for at lære af Chelsea-anføreren.

I Chelsea fik han trøje nummer fem, og han fik lidt spilletid i træningskampene op til sæsonen. Der skulle dog gå lidt tid, inden der blev brug for ham i de respektive turneringer. Mourinho ynder ikke at skifte meget ud i sin startopstilling, og derfor skulle han vente indtil den 24. september, hvor han udgjorde midterforsvaret sammen med Gary Cahill i Carling Cuppens tredje runde mod Bolton. Chelsea vandt 2-1, og det var Zouma som scorede kampens første mål. Han var sluppet rigtig godt fra sin debut i Chelsea-trøjen, og ingen var i tvivl om, at Mourinho havde gjort en god handel.

Sidenhen er det blevet til 10 kampe mere i Chelsea-trøjen, og gang på gang har vist fine takter. Det var tydeligt at se, hvorfor han i januar 2014 blev udnævnt som ét af de ti mest lovende navne i Europa af The Observer.

Fremtidsudsigter
John Terry og Gary Cahill udgør Premier Leagues bedste midterforsvar, og derfor kan Zouma ikke forvente, at han skal slå en af de to englændere af i denne sæson. Han har udtalt, at han ved, at hans chance kommer, og det kan der heller ikke herske nogen tvivl om. John Terry fylder 35 år senere i år, og hans karriere er nedadgående, selvom han fortsat spiller, som var han 28. Fremover vil anføreren få brug for mere restitution, og det er her, at Zouma skal vise sig frem for Mourinho. Den 188 centimeter høje forsvarsspiller har fortsat kontrakt med klubben frem til 2018, men allerede inden da er han fast mand på Stamford Bridge. Vi forudser, at han om halvandet har erobret en plads i det centrale forsvar hos The Blues. Han har fysikken, talentet og viljen. Hold øje med den 20-årige franskmand, der også allerede har været udtaget til det franske landshold.

Bliver Kurt Zouma et fremtidigt hit på Stamford Bridge?


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE