AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
XPREMIERX
08:01:2015 14:08
Historie: Sådan hjalp Mourinho mexicansk gulvmopper

Mød Abel Rodríguez, én 41-årig mexikansk-amerikansk mand, som til dagligt vokser gulve i Los Angeles' vidtfavnende metrosystem. Umiddelbart har han ikke meget til fælles med José Mourinho, én af verdens mest kendte, bedste samt kontroversielle fodboldmanagers - dette er historien om et venskab, der tog Rodriguez fra de beskidte metrostationer i Los Angeles til bedste ven med Mourinho, og hans højre hånd til store fodboldkampe på Camp Nou og Old Trafford. 


Hvordan blev Rodríguez Mourinhos' amerikanske firkløver, og endte op med at møde Sir Alex Ferguson, Cristiano Ronaldo, Diego Maradona, Mesut Özil, Kaká og Javier Hernandez? I de seneste syv år har Rodríguez taget to ugers ferie hver sommer, for at lave frivilligt arbejde med at løbe efter forbiskudte bolde og lave andet forfaldent arbejde for Real Madrid, når de træner i Los Angeles i deres pre-season. 

Det er ikke ligefrem noget let arbejde. Hver morgen, under hans ubetalte ferie, forlader Rodríguez sit hjem i Fontana, Californien klokken 5 om morgenen, og kører til UCLA træningsbanerne, og bruger resten af dagen på at hjælpe med at sætte kegler op, og hjælpe med alt andet, Mourinho, og hans stab har brug for. Han kommer hjem kl 23 om aftenen, får et par timers søvn, og gentager dagsrytmen næste morgen. 

- Jeg har fulgt europæisk fodbold siden jeg var et lille barn, udtaler Rodríguez, som flyttede til LA-området fra Mexico, da han var 8 år gammel. Men han havde aldrig været i Europa, og han havde altid haft kæmpe lyst til at se El Clásico, opgøret mellem Real Madrid og Barcelona - og med rygter om, at Mourinho skulle forlade Real Madrid ved sæsonens afslutning, besluttede Rodríguez sig for, at El Clásico opgøret d. 2. marts 2013 nok ville blive hans sidste, bedste chance for at se et El Clásico opgør, og møde og snakke med José Mourinho i spidsen for ét af holdene. 

Men der var to ting - der holdte Rodríguez fra at tage afsted. Først og fremmest havde han længe sparet penge til én rejse med sin kone Olga, og deres 3 teenagepiger Michelle, Eliana og Paola. Dernæst havde han heller ingen kontaktoplysninger på Mourinho, eller nogle fra Mourinhos stab.

- Jeg var virkelig i tvivl, om jeg skulle tage afsted, udtaler Rodríguez, og fortsatte:

- Men min kone sagde: tag afsted, det har altid været din drøm. Det samme gjorde min ældste datter: tag afsted!

Og det gjorde han så. Om morgenen d. 28. februar, ankom Rodríguez til Madrid, og uden nogen specifik aftale, mødte han op på Real Madrids Valdebebas træningsanlæg. Han havde ikke nogen billet til kampen. Han havde heller ikke nogen hotelreservation - og da vagten ved indgangen nægtede Rodríguez indgang - satte han sig på kantstenen ude foran træningsanlægget. Det havde sneet natten før - og vejret var mildest talt elendigt. 

- Gud ske tak og lov for, at jeg havde den store jakke på, som min kone sagde jeg skulle, sagde Rodríguez, dér sad og ventede ude foran i fem timer. 

- Mine tæer var frosne!

- Det var et mirakel, at jeg så ham, udtalte José Mourinho og fortsatte: 

- Jeg så Abel siddende på kantstenen ude foran træningsanlægget, da jeg var på vej hjem fra en træningssession sammen med min assistent, Rui Faria, og der er altid mange mennesker, som sidder ude foran. Men jeg sagde til Rui: STOP! Det er ham fyren fra Los Angeles!

- Hvad laver du her?, spurgte Mourinho,

- Jeg kom for at besøge jer. Det er min første gang i Europa, og min drøm har længe været at komme og se nogle kampe. Jeg håbede på at kunne komme til at se El Clásico!, svarede Rodríguez. 

- Men der er ikke flere billetter, sagde Mourinho og spurgte:

- Hvor skal du bo henne? 

- Det har jeg ikke gjort noget ved. Min prioritet var at komme og se jer, og så få styr på det derfra. Hvis jeg ikke kom til at møde dig, ville jeg tage hen til stadion før kampen, og forsøge at få billetter. Og hvis det ikke gik, havde jeg tænkt mig at flyve hjem igen, svarede Rodríguez. 

Da forbarmede Mourinho sig over Rodríguez. Mourinho ringede til én fra sin stab, og arrangede for Rodríguez, at han kunne få sit eget værelse på hotellet, hvor Real Madrid spillerne skulle overnatte før Barcelona-kampen. Mourinho instruerede ham på at få én god nats søvn, og møde ham ude foran træningsanlægget den næste morgen. Om aftenen, mødtes de to mænd til halvanden times snak før Rodríguez spiste aftensmad med Real Madrids trænerstab. 

Da Rodríguez var ved at forklare historien om, at hans familie havde sagt til ham, at han skulle tage afsted, stoppede Mourinho ham. Real Madrid skulle efter El Clásico til England for at møde Manchester United på Old Trafford i 1/8-finalen i Champions League. Rodríguez havde planer om at tage tilbage til L.A., men det ville Mourinho ikke høre på. 

- Jeg sagde til ham: Glem det, du kommer med til Manchester og arbejder som materialemand. Du kan hjælpe os, og du kan udleve din drøm, én Champions League kamp, oplevet indefra, sagde Mourinho. 

Rodríguez svarede, at det ville han elske, men han ville selv betale for det hele. 

- Når du er med mig rundt i Europa - så betaler du ikke for en skid, svarede Mourinho hovedrystende. 

På det punkt væltede tårerne ned af Rodríguez' kinder - glædestårer. Han skyndte sig op på sit hotelværelse og tog sit pas. Mourinho tog et billede af det med sin telefon, og sendte det til klubbens rejsekoordinator, som satte Rodríguez på rejselisten. 

Syv somre i træk havde Rodríguez arbejdet gratis for Real Madrid, og de mange timer, Rodríguez havde arbejdet for klubben, var de villige at kompensere ham for, og give ham løn for. 

De næste fire dage var som én drøm for Rodríguez. 2. marts så han Real Madrid slå Barcelona 2-1 på Santiago Bernabeu. Klubben havde givet ham en god plads, og efter kampen besøgte Rodríguez omklædningsrummet, hvor han fik taget billedet sammen med Cristiano Ronaldo, og sågar også Maradona, som var tilskuer under kampen. 

Så gik turen til Manchester. Rodríguez var med Real Madrid holdet denne gang, og arbejde som materialemand, og havde klubbens sæt på. Han hjalp med at pakke tasker forud for flyveturen til England, og hjalp med at sætte kegler på banen under træningssessionen dagen før kampen, hvor træningen foregik på Manchester City's Etihad Stadium. Efterhånden så Mourinho og Real Madrid spillerne ham som én firkløver for dem. 

Den 5. marts på Old Trafford - the Theatre of Dreams - gik én af Rodríguez' største ønsker i virkelighed. Hans familie og venner i L.A. så ham gå fra banen i pausen ved siden af Manchester Uniteds legendariske manager Sir Alex Ferguson. 

Et par sekunder før dette havde United-mexicaneren Javier Hernandez trukket Rodríguez til side for at fortælle ham, at han ville give ham sin kamptrøje efter kampens sidste fløjt. Uden at Rodríguez vidste det - havde Mourinho fortalt Hernández om hans mexicansk-fødte ven, og spurgt ham, om han ville gøre ham den tjeneste. 

- Disse folk behandlede mig som om, jeg var én del af holdet. Dette vil jeg altid huske, og vil fortælle mine børnebørn, sagde Rodríguez. 

Real Madrid endte op med at gå videre, i en kamp, som af mange vil blive husket for det kontroversielle røde kort til Manchester Uniteds ny udlejede portugiser Luis Nani, en aktion af dommeren, som ændrede kampen fuldstændigt. Men til trods for, at Ferguson var så sur efter kampen, at han ikke ville være med til den normale pressekonference, opdagede Rodríguez, at han stadig var villig til at dele et glas vin med Mourinho. 

- Han kom ud af omklædningsrummet med et glas vin i sin hånd, og sagde til mig: "Sig til José, at vinen er klar, og at han skal skynde sig.", udtalte Rodríguez. 

Der var flere magiske momenter for Rodríguez den aften efter kamp. Ude foran Manchester Uniteds omklædningsrum, Hernández opfyldte sit løfte, og gav Rodríguez trøjen, han havde båret i kampen, med én personlig hilsen til ham derpå. 

- Det første han sagde til mig var: "Hvor lang tid har du arbejdet for Real Madrid?", sagde Rodriguez

- Jeg sagde til ham: "Ærligt talt så arbejder jeg ikke for dem". Jeg forklarede ham, hvad der havde sket, og han så chokeret ud i starten. Men han sagde: Ved du hvad, det der er fantastisk.

Tilbage i Real Madrids omklædningsrum, Marcelo adspurgte Rodríguez om han ville tage hans trøje med over til Manchester Uniteds omklædningsrum og forsøge at bytte sig til Robin van Persies. Rodríguez gennemførte byttehandlen med en træner fra Man Utd, men besluttede sig for at lave sjov med Marcelo, og gemte Robin van Persies bag sin ryk og fortalte brasilianeren:

- Han sagde, at han ville bytte trøje med alle andre, men ikke dig, drillede Rodríguez. 

- Virkelig? spurgte Marcelo. 

- Jeg driller bare, her er trøjen, lød svaret fra Rodríguez.

Han fik massere af materialer med hjem til Los Angeles. Der var gaver fra folk, som havde hørt hans historie, trøjer fra Chicharito, Özil, Kaká og Michael Essien, lige så vel som Kakás støvler og endda én af kampboldene. 

Men minderne var langt mere værd, har Rodríguez sidenhen udtalt. 

XCHAMPIONSLEAGUEX

Bag Mourinhos hårde udseende og facade, findes én barmhjertig mand, med hjertet på det rette sted


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE