AFC BournemouthArsenal FCAston Villa FCBrentfordBrighton & Hove AlbionChelsea FCCrystal PalaceEverton FCFulham FCLeedsLeicester CityLiverpool FCManchester City FCManchester United FCNewcastle UnitedNottingham ForestSouthamptonTottenham HotspurWest Ham UnitedWolverhampton Wanderers FC
XPREMIERX
23:01:2016 20:27
Ugens Portræt: Charlie Austin - en solskinshistorie

Genudgivet den 23 januar 2016, efter Charlie Austins comeback i Premier League for Southampton - mod Manchester United.


Tilbage i 2010 sad en ung Charlie Austin på Swindon Towns hjemmebane County Ground, som har plads til omtrent 15000 tilhængere. 

Historien gik på, at én gang i mellem, så sker eventyr i virkeligheden. Charlie Austin var hovedpersonen. Otte måneder siden historien blev skrevet, tilbage i 2009, arbejdede Austin som brolægger for sin far, og tjente £80 per kamp for at spille for Poole Town, i hvad, der er svarende til Serie 1 eller 2 i Danmark.

På en onsdag aften i december tilbage i 2008 forlod Charlie Austin byggepladsen efter en lang, hård dags med brolægning, kørte til Lymington i det sydligste England, tog færgen til Isle of Wight. Herfra tog spillerne og de to trænere fra Poole Town en bus på tværs af øen for at spille mod Brading Town. På en ufatteligt oversvømmet bane scorede den dengang 19-årige Austin hattrick og Poole Town vandt 4-0. Efter diverse lovprisninger fra holdkammerater, modstandere og trænere var det tilbage til bussen, med færgen fra Isle of Wright til Lymington kl. 00.30, hvorfra Austin kørte til Bournemouth, og var hjemme ca. halvanden time efter.  Næste morgen var han oppe på arbejde kl. 06.30.

Det er svært at forestillige sig, at nogen Premier League spiller har haft en sådan hverdag fem år siden.

Men efter som målene begyndte at finde sin vej til nettet for Austin, som i sine 42 kampe for Poole Town scorede 48 mål begyndte scouts også så småt at indfinde sig på lægterne. Ordene havde i de lokale, men også regionale kredse begyndt at sprede sig om den unge Austin, som scorede mål på samlebånd. Han tog skiftet til Swindon Town, men målene fortsatte med at komme. 13 i hans første 15 kampe, dette til trods for, at han nu spillede i League One – seks divisioner højere end før.

Austin har tidligere talt om tiden hos Swindon Town, og da han varmede op som udskifter troede han ikke sine egne øjne og ører, da fansene begyndte at synge hans navn. Han måtte knibe sig i armen for at forstå, at han nu spillede foran 10.000, hvor det sæsonen før var mindre end 300.

I Swindon skrev han også under på hans første professionelle kontrakt, én 2,5-årig lang kontrakt betød, at han udskiftede den gamle Vauxhall Corsa med en Audi A3.

I sin tid udtalte Austin følgende om kontraktforlængelsen:

- Da jeg blev hevet ind på managerens kontor og han sagde: Vi tilbyder dig en ny kontrakt”. Kunne jeg ikke forstår det, jeg var i total ekstase.

Austins taknemmelighed for muligheden for at blive professionel fodboldspiller skyldes blandt andet skuffelser som barn. Da han spillede for Reading som skoledreng, udviklede han sig fysisk meget forsinket, hvorfor han blev løsladt af klubben idet han blev vurderet for lille. I dag er Austin 1.88 cm.

Mål i 37 ud af 58 kampe for Swindon medbragte naturlig interesse fra højere luftlag. Et skifte til Burnley FC, dengang i The Championship i januar 2011 betød intet. Målene fortsatte med at vælte ind. 28 i 40 kampe i hans første, hele sæson.

Harry Redknapp er kendt som en mand, som kan spotte én god spiller, første gang han ser ham, og Austin var vedkommende han spenderede £4 milllioner på at få Queens Park Rangers tilbage i Premier League i første forsøg.

Austin scorede 19 kasser sidste sæson, og QPR kvalificerede sig meget ufortjent til Premier League i en sindssygt intens play-off finale på Wembley mod Derby County. I kampen forinden havde Austin smidt Wigan hjem med to mål. Dermed opnåede han sin drøm om Premier League fodbold, og hvilken start. Mål mod Manchester City og Chelsea vidner om, at talentet rækker til mere end en plads på holdkortet hos et bundhold.

- Jeg har lært en masse fra forskellige spillere. Da jeg skiftede til Burnley blev jeg trænet af Eddie Howe og arbejdede godt sammen med Jay Rodriguez og jeg var heldig nok med mine målscoringsevner at score mig en aftale i Queens Park Rangers.

Charlie Austin er det seneste skud på stammen af solskinshistorier, som kommer fra mindre klubber og imponerer i Premier League. Samme historie kan nævnes om Ian Wright, som imponerede i sin tid i Arsenal. Et par dage før sin 22. års fødselsdag, da han spillede for Dulwich Hamlet,  sagde Wright op som og skiftede til Crystal Palace, hvorfra han avancerede til at blive engelsk landsholdsspiller.

Grant Holt, som sidste sæson spillede Premier League for Norwich og Aston Villa spillede seks år før i Barrow i Conference North, den sjettebedste engelske række , og Rickie Lambert spillede ikke længe siden hos Rochdale i Conference Premier, rækken over Conference North. Lambert spiller nu i Liverpool.

Austin, yngre end begge på dette stadie af hans karriere vil være sin egen, men vil følge Lambert-ruten og avancere endnu højere, op på det engelsk landshold.

- Hvad de har gjort er glimrende, så hvorfor kan jeg ikke? Jeg ser på Rickie, og ser hvordan han har udviklet sig, og ser meget af det i mig selv.

Der går nok ikke længe inden Charlie Austin modtager et opkald fra landstræner Roy Hodgson. Austin har med sine knastøre afslutninger og iltre, i en positiv måde, temperement imponeret i høj grad i denne sæson.

Han har scoret mål over for Vincent Kompany, Zabaleta, Terry, Cahill med videre, så hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre på landsholdet. Fremtiden er i hvert fald lys for Austin.


SENESTE NYT

OP | NED

SENESTE NYT

OP | NED
ANNONCE