Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Rio: Derfor fejlede Moyes

Af Gustav Tornby
15.09.2014 Kl. 15:05
Rio Ferdinand skriver i sin selvbiografi, at David Moyes "pissed of the lads" ved at banlyse chips i truppen

Den tidligere Man United forsvarer, der nu spiller i QPR, har afsløret flere grunde til, hvorfor David Moyes fejlede i Manchester United – en af disse var, at banlyse chips aftenen før kampene. 

Den 35-årige tilbagevendte til Old Trafford søndag for første gang siden han forlod klubben i slutningen af sidste sæson, men bortset fra hyldest før kampen, i pausen og efter kampen, vil Rio forsøge at komme videre, da hans hold tabte 4-0 til et genbygget Manchester United hold, inspireret af de nye signings Angel Di Maria og Daley Blind. 

Kampen sammenfaldt med udgivelsen af Ferdinands nye selvbiografi "#2sides", som indeholder en stor del afsløringer om sæsonen efter Sir Alex Ferguson annoncerede sin pensionering, hvilket ledte til ansættelsen af skotske David Moyes. 

I en mindre serie med The Sun, har Ferdinand indrømmet, at holdet lidt efter lidt blev utilfredse med Moyes' ansættelse, og specielt hans forbud mod at spillerne spiser chips aftenen før en kamp. 

– Det havde ikke noget at gøre med banlysningen af chipsene. Men alle gutterne var "p****d off", sagde Ferdinand og fortsatte

– Og gæt hvad der skete, da Moyes blev fyret og Ryan Giggs tog over? Moyes havde været væk i omkring 20 minutter, og vi var på cyklerne forud for opvarmningen til den første træningssession, og én af gutterne siger: Ved I hvad? Vi må få fat i Giggsy. Vi bliver nødt til at give ham vores f*****g chips tilbage

Den tidligere England-kaptajn hævdede også, at Moyes' beslutning om at afspille video efter video af modstanderne, og hvordan man kunne stoppe dem, fik United-truppen til at tvivle på deres egne evner og fik dem til at tro på, at andre hold var bedre end dem, eftersom skotten fik dem til at lære, hvordan de stoppede modstanderne, i modstætning til at lære dem, hvordan de angreb dem. 

– Før hver kamp gjorde han et stort nummer ud af at vise os videoer om, hvor farlig modstanderne kunne være, tilføjede Ferdinand og fortsatte

– Om morgenen før en kamp brugte vi en halv time på træningsbanen, med træningsøvelser, der skulle lære os at stoppe modstanderne. Der var så meget fokus på det, at hurtigt blev det til en bekymring – de må være "fandens" gode til at spille fodbold, nu vi skal bruge alt den tid på det

Efter 4-1 nederlaget til Manchester City – hvor Moyes famøst erklærede, at United skulle spille mere som deres Manchester rivaler, mødtes Ferdinand med både Moyes og sin defensive partner, serbiske Nemanja Vidic. Til trods for at Moyes forsøgte at gå igennem, hvad gik galt på Etihad Stadium sidste september, indrømmede Ferdinand, at han ikke havde en idé om, hvad Moyes forsøgte at fortælle dem. 

– Man hørte en masse af gutterne beklage sig: "Jeg ved slet ikke hvad han vil". 

– Han fik mig til at tvivle på alt

 
Annonce