TV: Vardy slog rekord i pointdeling mod United

Af Gustav Tornby
28.11.2015 Kl. 22:41
Leicester og Manchester United spillede 1-1 på King Power Stadium i lørdagens sene kamp. Målene blev scoret af Jamie Vardy og Bastian Schweinsteiger.

Det store samtaleemne før kampen var, om Jamie Vardy ville score for 11. kamp i træk, og Premier League-topscoreren fik chancen fra start sammen med Sjinji Okazaki i Leicester 4-4-2-opstilling. Manchester Uniteds forsvarskrumtap, Chris Smalling, havde fået til opgave at holde Vardy i kort snor, og den opgave løste Smalling faktisk ganske godt kampen igennem.

United blev dog fanget efter et hjørnespark midtvejs i første halvleg, hvor Leicester slog en hurtig kontra. Christian Fuchs spillede bolden i dybden, hvor Jamie Vardy var løbet i ryggen på Matteo Darmian. Den engelske landsholdsspiller var iskold i duellen mod David De Gea, og dermed slog han rekorden for flest kampe i træk med scoring. Det var første gang i de første 45 minutter, at Smalling ikke var tæt på Vardy, og det kostede.

Efter scoringen stod der Leicester på det meste. Manchester United, der inden kampen havde scoret fem mål i de sidste syv kampe, var rystede over hjemmeholdets ekstremt høje og aggressive pres.

Kort før pausefløjtet fik United dog alligevel bolden i nettet. Bastian Schweinsteiger kom højest efter et hjørnespark, som han pandede ind bag Kasper Schmeichel.

Anden halvleg var ikke præget af mange chancer. Som vanligt havde United mere end svært ved at skabe chancer. Det var reelt kun på dødbolde, at De Røde Djævle var farlige. Leicester overlod initiativet til United, og lurede i stedet på kontra, og indskiftede Leonardo Ulloa havde blandt andet en stor chance.

Med pointdelingen er Leicester på andenpladsen med 29 point, mens United er på tredjepladsen med 28 point.