TV: Manchester City sejrede sikkert over Saints

Af Gustav Tornby
28.11.2015 Kl. 22:13
Manchester City kom tilbage på sporet efter tre kampe uden sejr, da man hjemme slog Southampton med 3-1.

I onsdags tabte Manchester 1-0 ude mod Juventus, og forinden havde vicemestrene spillet uafgjort med Aston Villa og tabt til Liverpool.

Der var således brug for oprejsning i Manchester-klubben, og det fik man da også. Kevin De Bruyne, Fabian Delph og Aleksandar Kolarov sørgede for en 3-1 sejr.

Efter blot fem minutters spil var City allerede tæt på at bringe sig i front. Victor Wanyama havde begået frispark på Sergio Agüero, og Aleksandar Kolarovs frisparksforsøg var tæt på. Saints-målmand, Marten Stekelenburg, havde dog kontrol over afslutningen.

Blot fire minutter senere havde City til gengæld mere held med sig. Raheem Sterling opsnappede bolden fra Maya Yoshida, og så kunne den tidligere Liverpool-mand spille Kevin De Bruyne fri. Belgieren satte sikkert Sterlings oplæg i kassen.

Southampton fik generelt bare en dårlig start på kampen, og efter et lille kvarters spilletid var det Oriol Romeus tur til at fejle. Kevin De Bruyne læste spanierens pasning og forsøgte herefter at finde Sergio Agüero. Igen reddede Stekelenburg dog sin holdkammerats fejl.

Efter 20 minutter fik City, ganske fortjent, fordoblet føringen. Et hjørnespark endte ved Fabian Delph på kanten af feltet, og midtbanespillerens spark røg i kassen via Virgil Van Dijk.

2-0 scoringen så dog ud til at gøre noget ved udeholdet. Efter 22 minutters spil trykkede Virgil Van Dijk af, og stopperens forsøg ramte overlæggeren. Forsøget gav The Saints tro på tingene for en stund, og en usikker Willy Caballero gjorde det heller ikke bedre for City. James Ward-Prowse og Victor Wanyama fik begge prøvet argentineren af, men stillingen var altså fortsat 2-0 ved pausen.

Southampton havde forsøgt at rette op på tingene ved at sætte Dusan Tadic ind i stedet for Oriol Romeu til anden halvlegs start, men City kom buldrende ud fra omklædningsrummet.

Stik mod spil og chancer lykkedes det dog Shane Long at reducere efter 50 minutter, da ireren headede Sadio Manes indlæg ind.

Målet spolerede Citys gode start på anden halvleg, og da Sergio Agüero ti minutter senere måtte udgå med småproblemer, var spændingen for alvor tilbage i kampen.

Stik mod spil og chancer, denne gang til Citys fordel, lykkedes det dog Aleksandar Kolarov fuldstændig upresset at score til 3-1. Scoringen tog brodden af kampen, og selvom Southampton ihærdigt forsøgte at kæmpe sig tilbage i opgøret, blev det ved 3-1.

Manchester City overtager derfor rækkens førsteplads. Manchester United og Leicester har dog begge mulighed for at overtage pladsen, når de to mandskaber mødes senere på lørdagen.