Tottenham med i titel-ræs: Eriksen helten mod City

Af Redaktionen
14.02.2016 Kl. 18:07
Christian Eriksen sender Tottenham ind i mesterskabskampen for alvor efter en rolle som matchvinder i 1-2 sejr ude over Manchester City.

Manchester City skulle vinde, hvis ikke holdet skulle tabe vitale skridt i kampen om Premier League-titlen. I søndagens hjemmekamp ville gæsterne fra Tottenham dog lege med, og for anden gang på få uger led drømmen om guld et skidt knæk på hjemmebane. Her blev danske Christian Eriksen nemlig den helt store Spurs-helt i 1-2 sejren.

Kampen startede intenst, hvor Manchester City var farligst. Først var Sergio Aguero tæt på efter hjørnespark, inden Raheem Sterling efter 23 minutters spil måtte se sit forsøg blokeret tæt under mål. Meget tættere på kom de to hold ikke i første halvleg, inden der for alvor blev åbnet op efter pausen.

Her åbnede Sergio Aguero med en ny stor chance, inden det gik helt galt for City. Raheem Sterling begik noget tvivlsomt straffespark, men fra 11 meter stod Harry Kane med en gylden mulighed. Den omsatte englænderen sikkert, og med 0-1 på tavlen var Tottenham pludselig kun to points fra Leicester på førstepladsen.

Manchester City pressede på, men begyndte at se nervøse ud. I kampens sidste del smed værterne Kelechi Iheanacho på banen, og det skulle vise sig at være en god idé. Med tyve minutter udnyttede han nemlig fint forarbejde fra Gael Clichy til at udligne til 1-1, og så var den store jagt sat ind.

Den blev dog ødelagt af Tottenhams danske profil. Med otte minutter tilbage spillede Erik Lamela danske Christian Eriksen fri, og med en sikker afslutning afgjorde han festen på Etihad Stadium. Med sejr på 1-2 har Tottenham nu pludselig kun to points op til Leicester helt fremme, mens Manchester City er seks points efter topholdet.