Tamt Manchester derby endte i remis

27.04.2017 Kl. 20:53
Manchester City og Manchester United spillede torsdag aften 0-0 i et tamt derby på Etihad Stadium.

Der var lagt i kakkelovnen til en stor aften på Etihad Stadium, da Pep Guardiolas Manchester City bød José Mourinhos Manchester United op til dans.

Forud for kampen var der blot et point mellem de to mandskaber på henholdsvis fjerde- og femtepladsen i den hårde kamp om en af de vigtige pladser i top fire.

Til kampen havde begge mandskaber markante skader. Manchester City var uden holdets måske vigtigste spiller i denne sæson i David Silva, mens José Mourinho måtte undvære Marcos Rojo, Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic.

Det var også tydeligt i kampen, at der manglede kvalitet i de afgørende situationer. Manchester City blev overladt initiativet til at skabe kampen af Manchester United, der var tilfreds med at stå på egen banehalvdel og sparke langt efter ensomme Marcus Rashford.

Et kampbillede tegnede sig hurtigt. Det medførte store chancer til Manchester City, specielt til Sergio Agüero, der efter små 10 minutter fik en kæmpechance, men ramte stolpen.

I slutningen af halvlegen i en situation, hvor Manchester United havde begivet sig op på bysbørnenes banehalvdel, fik De Røde Djævle hjørnespark – et hjørnespark, der endte i Ander Herreras pande, men i en fri situation skuffede spanieren, der ikke ramte målet.

Anden halvleg var markant mindre underholdende.

Der kom dog drama, da Marouane Fellaini fik direkte rødt kort for at have nikket Sergio Agüero en skalle.

Manchester City pressede på, og havde også bolden i nettet, men Gabriel Jesus' mål blev dømt offside, hvorfor kampen endte 0-0.