Karakterbog: Premier League-stjernerne i Belgien - Italien

Af Gustav Tornby
13.06.2016 Kl. 23:52
Mandag aften tørnede Italien og Belgien sammen i Lyon - vi har ageret censor og uddelt karakterer til de Premier League-spillere, der var involveret i kampen.

Marc Wilmots' Premier League-dominerende belgiske landshold gik ind i turneringen som et mandskab, man skulle holde meget øje med, da holdet indeholder flere stjerner som Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Radja Nainggolan, Kevin De Bruyne, Eden Hazard og Romelu Lukaku.

Men de belgiske stjerner fik meget store problemer mod et måske undervurderet italiensk landshold anført af den kommende Chelsea-cheftræner Antonio Conte, hvis taktik fra start til slut var langt bedre end sin modpartens.

Vi har bedømt Premier League-spillernes præstation i Italiens 2-0-sejr over Belgien.

1-2: Den ekseptionelt dårlige præstation (dagen hvor ingenting lykkedes)

3-4: En præstation under middel (flere dårlige aktioner end gode)

5-6: En middel præstation (en blanding af gode og dårlige aktioner)

7-8: En præstation over middel (flere gode aktioner end dårlige)

9-10: En præstation i verdensklasse (gode aktioner og afgørende for kampens resultat)

Belgien:

Thibaut Courtois – 6 – Havde ikke specielt meget at se til i første halvleg, og kunne ikke gøre noget ved Italiens 1-0-mål fra Emanuele Giaccherini. Havde dog store problemer på indlæg og hjørnespark, men reddede sensationelt et Graziano Pellè forsøg i anden halvleg inden Saints-angriberen til sidst bankede den i mål til 2-0 uden chance for Chelsea-keeperen.

Toby Alderweireld – 3 – Hvis man kigger tilbage på, hvor fantastisk en sæson, Toby Alderweireld har haft, så er det underligt, hvor ustabilt og dårligt han spillede tirsdag. Blev flere gange afdriblet af Antonio Candreva, og lignede en mand, der slet ikke gad at spille fodbold.

Jan Vertonghen – 4 – Meget af det samme som Alderweireld. Lignede flere gange en spiller, der var godt og grundigt træt af at skulle spille på back-positionen.

Marouane Fellaini – 5 – Forsøgte at sætte sig igennem fysisk på den centrale midtbane og var faktisk meget overraskende ret kreativ. Skabte syv chancer kampen igennem – ret imponerende når man sammenligner det med de blot 11 chancer, han i hele sæsonen har skabt for Manchester United. Blev i anden halvleg flyttet noget længere tilbage i banen, og her gik det ikke så godt som i første halvleg.

Kevin De Bruyne – 3 – Var af flere omgange totalt usynlig, specielt i første halvleg. Spillede i anden halvleg Romelu Lukaku alene igennem med Gianluigi Buffon, men blev ikke tildelt en assist, da Everton-angriberen brændte.

Eden Hazard – 4 – Forsøgte at være den inspirerende faktor med en række af dribleture, der dog ikke førte til noget. Hans forsøg var nytteløse, men han forsøgte trods alt.

Romelu Lukaku – 2 – En virkelig, virkelig skidt kamp af Lukaku, der ikke så truende ud. Sendte en 100%-chance efter en flot stikning fra De Bruyne forbi målet, og ligner bestemt ikke en angriber, der er £60 millioner værd – det er nemlig det Everton vil have. Kan forsvares idet indlæggene var dårlige.

Divock Origi – 3 – Blev sendt på banen med over 15 minutter tilbage for at teste Italiens bagkæde, men det lykkedes aldrig til trods for flere forholdsvis store chancer. Burde have scoret et mål.

Italien:

Matteo Darmian – 7 – Når man har til opgave at dække stort set hele venstresiden, og man normalt er højreback, så er det ikke nemt. Til trods for de svære omstændigheder løb, løb, løb og løb Matteo Darmian bare videre og kæmpede flot. Præstationen har formentlig glædet José Mourinho.

Emanuele Giaccherini – 8 – Scorede i første halvleg et fabelagtigt mål. Tager en meget dyb aflevering ned som havde han lim på støvlen og udplacerede nemt Thibaut Courtois. Var altid truende.

Graziano Pellè – 7 – Burde helt klart have gjort det til 2-0 i første halvleg, men Southampton-angriberens hovedstødsforsøg lige foran et frit mål røg en smule forbi venstre stolpe. I overtiden sikrede han med et meget hårdt spark den italienske sejr.