Højdepunkter: Helten Zlatan sendte EFL Cup'en til Manchester

Af Gustav Tornby
26.02.2017 Kl. 21:12
Manchester United og Southampton mødtes søndag på Wembley til årets udgave af EFL Cup-finalen, og det viste sig at blive et underholdende opgør. Se højdepunkterne fra kampen her.

Efter semifinalesejre over henholdsvis Hull og Liverpool var Manchester United og Southampton søndag klar til årets EFL Cup-finale, og sidstnævnte kom bedst fra land.

11 minutter inde i kampen tabte Marcos Rojo en tackling til Cedric, som fra højre side kunne slå bolden indover til italienske Manolo Gabbiadini. Angriberen sparkede bolden ind, men scoringen blev underkendt for offside. Gengivelserne viste senere, at kendelsen var forkert, men Gabbiadini skulle alligevel vise sig at få et nøglerolle senere i kampen.

Først var det dog Manchester United til at komme på tavlen. Oriol Romeu begik et frispark på Ander Herrera og fik kampens første gule kort. Zlatan Ibrahimovic tog sig af frisparket, og svenskeren sparkede bolden i kassen, som han også havde gjort det ti dage tidligere mod Saint Etienne.

Scoringen slog på ingen måde Southampton ud, og efter en lille halv time havde James Ward-Prowse og Dusan Tadic begge gode forsøg fra distancen, men David De Gea afviste i begge omgange.

I stedet var det derfor Manchester United, der kunne fordoble føringen, da Marcos Rojo fandt Jesse Lingard lige inden for feltet. Kantspilleren fik alt for god tid, og så kunne han køligt lægge bolden forbi Fraser Forster til 2-0.

De Røde Djævle var således på vej mod en komfortabel pauseføringen, men i første halvlegs overtid var Ward-Prowse på spil i Southamptons højre side, og herfra kunne han med et indlæg finde Manolo Gabbiadini, der denne gang fik anerkendt sin scoring. 2-1 var stillingen dermed ved pausen.

Southampton fortsatte de gode takter i anden halvleg. Efter 48 Nathan Redmond fik sendt en flot flugter afsted mod David De Gea, der måtte parrere bolden ud til hjørnespark. Et par hjørnespark senere endte bolden for fødderne af Manolo Gabbiadini, og så var italieneren hurtig om at sparke bolden ind til 2-2. Et fantastisk comeback var undervejs.

Efter 63 minutter var Southampton så tæt på at fuldende deres comeback, da et hjørnespark blev sendt ind mod Oriol Romeu. Spanieren oversprang Paul Pogba, men forsøget endte på stolpen.

Den højintense kamp bølgede efterfølgende frem og tilbage, men med få minutter tilbage af opgøret fandt EFL Cup-finalen sin afgørelse. Ander Herrera sendte et tidligt indlæg ind i feltet, og her steg Zlatan Ibrahimovic naturligvis til vejrs. Svenskeren, som har været fremragende for United tidligere sæsonen, headede bolden ind bag Fraser Forster, og så kunne Jose Mourinhos mandskab løfte trofæet efter en fantastisk og underholdende finale.