Flot Midtjylland-præstation eliminerede Southampton

Af Gustav Tornby
27.08.2015 Kl. 20:38
Med et flot gennemspillet mål fra FC Midtjylland sendte de Premier League-klubben Southampton FC ud af Europa League.

PLBOLD.DK på MCH Arena.

FC Midtjylland havde fået et vigtig udebanemål med til torsdagens Europa League-kvalifikationskamp mod engelske Southampton.

Det var sidstnævnte, der kom bedst fra start, og efter fire minutter blev José Fontes hovedstødsforsøg reddet på stregen. Tæt på for the Saints.

I perioden der fulgte chancen var det FC Midjtylland, der havde boldbesiddelsen. Til trods for dette blev Jay Rodriguez sendt fri igennem, men angriberen, der mere eller mindre lige er vendt tilbage fra skade, valgte at spille James Ward-Prowse, men skaden løb ud i sandet for sydenglænderne.

Dernæst fulgte en dobbeltchance for the Saints, da bolden som så mange gange set før, blev sendt op imod italienske Graziano Pellè. Den stærke italienere lagde bolden af til Steven Davis, der tvang Johan Dahlin ud i en flot dobbeltredningredning.

Efter 28 minutter modtog Southamptons europæiske eventyr en ordentlig dukkert, da de forsvarende danske mestre bragte sig foran på et mål af Morten "Duncan" Rasmussen, der blev sendt i dybden af Kristian Bach Bak. Dermed skulle Southampton score et enkelt mål for at kunne bringe sig i forlænget spilletid. Ville man videre via ordinær spilletid skulle the Saints altså på måltavlen af to omgange.

Mod slutningen af pausen fik FC Midtjyllands Pione Sisto en stor chance, da han blev sendt i dybden af Morten Rasmussen. Danskeren misbrugte dog chancen med et skud, der gik over mål.

Der skete ikke mere i første halvleg, hvorfor hjemmeholdet kunne gå til pause med en flot 1-0 føring.

I starten af anden halvleg var det gæsterne, der var farligst. Den vikarierende venstreback i Ryan Bertands fravær, Matt Targett, modtog bolden i venstre side, og meget atypisk en mand med det efternavn formåede han ikke at ramme en Southampton-mand i feltet. Skidt af englænderen, der ellers generelt har set fin ud i Bertrands fravær.

Som anden halvleg skred fremad begyndte spillets fysiske betoning at stige en smule i takt med, at tilskuernes stemning ligeledes steg. Det betød, at Southampton begyndte at pumpe lange bolde op imod Graziano Pellè og company, hvilket medførte flere farlige dødbolde, som dog blev afværget af FC Midtjylland-forsvaret.

Dette medførte kontramuligheder for Ulvene, og efter 80 minutter fik danskerne en stor chance, da indskiftede Martin Pusic blev sendt i dybden af Morten "Duncan" Ramussen. Østrigerens forsøg gik dog snævert forbi Maarten Stekelenburgs mål.