FA Cup'en til Emirates Stadium: Arsenal slog Chelsea på Wembley

Af Pelle Rigtrup
27.05.2017 Kl. 18:30
Arsenal slog Chelsea med 2-1 i FA Cup-finalen på Wembley lørdag eftermiddag.

Arsenal FC slog lørdag Chelsea med 2-1 i FA Cup-finalen på Wembley. Alexis Sanchez og Aaron Ramsey scorede målene for The Gunners, mens Diego Costa scorede Chelseas enlige mål.

Dermed er Arsenal nu det mest vindende hold i FA Cup'ens historie med hele 13 titler. En titel mere end Manchester United. Desuden er Arsene Wenger den manager, der nu har vundet FA Cup'en flest gange – hele syv gange har franskmanden set sit hold hæve trofæet.

Arsenal startede som lyn og torden. Efter bare fire minutter bragte Alexis Sanchez The Gunners foran med et kontroversielt mål.

Chileren fik sparket bolden op et sted mellem armen og brystet, hvorefter den røg ind i Chelsea-feltet. Sanchez løb selv efter den og sparkede den ind bag Courtois.

Derfra bølgede kampen frem og tilbage helt indtil pausen. Dog uden scoringer.
Efter 68 minutters spil valgte Victor Moses at smide sig inde i Arsenalfeltet. Det takserede dommer Andy Taylor til gult kort for film. Det var nigerianerens andet i kampen, og han måtte derfor gå tidligt i bad.

Efter 76 minutter var det alligevel Chelsea, der fik bolden i nettet. Diego Costa fik bolden inde i feltet, hvorfra han sparkede den ind bag Ospina i Arsenal-målet.Men kun tre minutter senere gjorde Ramsey det til 2-1 til Arsenal.

Kort før slutfløjtet fik Mesut Özil muligheden for at lukke kampen. Efter at have snydt Chelsea-forsvaret med en skudfinte, skulle han bare sparke den i målet. Men tyskeren ramte stolpen i stedet.

Arsenal endte med at hive en 2-1 sejr i land