Europæisk drømmestart på St. Mary's - Nedtur for West Ham

30.07.2015 Kl. 21:39
Ronald Koeman og Southampton startede deres europæiske eventyr på bedste vis, da man vandt med hele 3-0 over Vitesse Arnhem.

Southampton var fra start mindre boldbessidende end man kunne forvente. Koemans tropper, der stillede op i stærkeste opstilling stod generelt afventende på banen og foretrak det direkte spil i kontrafasen.

Heldigvis, så virkede det til perfektion og publikum på St. Mary's fik masser at juble over denne aften.

Efter 36 minutter fik Graziano Pellé en god pasning fra altid livlige Saido Mané og italieneren tænkte sig ikke om to gange inden han hamrede den ind bagved Vitesse-keeperen.

Herfra kunne Southampton læne sig mere tilbage og som de hollandske gæster angreb, så kørte toget hurtigt den modsatte vej igen.

Mané var igen på spil kort før pausen. Efter at have vristet sig fri af en forsvarer blev han nedlagt i feltet og Southampton fik et straffespark, som serbiske Dusan Tadic eksekverede sikkert til stillingen 2-0.

3-0 målet skulle vi vente lidt på. Det kom efter 84 minutters spil og havde nyindkøbet Juanmi i en hovedrolle. Den spanske offensivspiller fandt Shane long med et fremragende indlæg og selvom ireren ikke er den mest målfarlige angriber normalt, så var han stensikker, da chancen bød sig her.

Southampton er dermed igennem med et godt udgangspunkt inden turen om en uge går til Holland til returopgøret.

Helt så godt gik det ikke alle engelske hold. West Ham spillede 2-2 hjemme imod undertippede FC Astra. Enner Valencia og Mauro Zarate havde ellers bragt holdet i front med 2-0, men en udvisning til James Collins lukkede gæsterne ind i kampen og med mål efter 71 – og 82 minutter har de givet West Ham et svært udgangspunkt inden returmøde om en uge.