Chelsea tilbage på sporet efter vaklende indsats

Af Jonas Ingvardsen
21.10.2017 Kl. 13:28
Chelsea vandt en kneben 4-2-sejr efter en noget usikker indsats mod Watford.

Chelsea og Watford lå side om side i tabellen forud for dagens opgør, hvor hjemmeholdet skulle forsøge at rejse sig efter lørdagens 2-1-nederlag til Crystal Palace, der dermed kunne notere sig for sæsonens første scoring(er) og sejr. Anderledes var det for Marco Silvas mandskab, der kom med en god portion selvtillid i bagagen, efter holdet besejrede Arsenal i sidste runde.

Men heldet skulle ikke vare ved for Watford og keeper Gomes, der måtte se sig passeret efter 12 minutters spil. Efter et tvivlsomt hjørnespark, der ikke skulle have været dømt, lagde Eden Hazard bolden af til Pedro, der bragte The Blues i front efter et flot langskud.

Men 1-0-scoringen var ikke dog ensbetydende med Chelsea-dominans, og de rødblusede tog langsomt teten og tilkæmpede sig flere fine forsøg – dog uden at udfordre Thibaut Courtois i Chelsea-buret. Men dybt i inde første halvlegs overtid gik den ikke længere for Contes tropper, da en nedfaldsbold havnede for fødderne af Doucoure, der bragte balance i regnskabet. Dermed gik mandskaberne til pause ved stillingen 1-1.

Anden halvleg startede med lyn og torden, og Watford fortsatte mere eller mindre, hvor de slap. Allerede efter 48 minutters spil misbrugte Richarlison en regulær 100 %-chance, men Watford-fansene skulle ikke vente længe, før det atter blev farligt. Brasilianeren gjorde nemlig skaden god igen, da han blot to minutter efter spillede Pereyra fri, der så kunne bringe gæsterne i front. Nu viste måltavlen 2-1 til The Hornets, og sidste sæsons mestre var helt nede i kulkælderen.

Naturligt nok sad man og forventede en reaktion fra Chelsea-bænken, og den kom i det 61. minut, da Antonio Conte erstattede Morata med Batshuayi. Og indskiftningen skulle vise sig at give pote, da belgieren udlignede til 2-2 efter 71 minutter.

Begge hold pressede på og søgte scoringen til 3-2, men det var dog Chelsea, der udviste den afgørende kynisme i kampens slutminutter. Efter 87 minutter slog Willian nemlig et fornemt indlæg til Azpilicueta, der dermed sikrede Chelsea sejren. Og kort efter kunne Batshuayi cementere Chelsea-sejren, da han bragte hjemmeholdet på 4-2.

Med eftermiddagens sejr kravler London-klubben op på en fjerdeplads og har blot et point op til bysbørnene fra Tottenham, der dog har en kamp i hånden.