Burnley sensationelt færdige i FA Cup´en

Af Søren Nørgaard
18.02.2017 Kl. 14:32
Non-League-mandskabet Lincoln slog sensationelt Burnley ud af FA Cup´en.

Burnley forsøgte fra kampens begyndelse at vise, at der er forskel på Premier League og Englands femtebedste række. Gæsterne fra Lincoln havde dog andre planer og gav god modstand i første halvleg.

Lincoln kom frem til flere halve chancer, men den sidste skarphed manglede for, at det blev rigtig farligt. Omvendt havde Burnley også sine muligheder for at bringe sig i front. I første halvlegs overtid havde Scott Arfield en stor mulighed for hjemmeholdet, men hans skud røg over mål. Stillingen var derfor 0-0 ved pausen.

Fra anden halvleg lagde Burnley et hårdt pres på Lincoln. Igen manglede den sidste timing og skarphed dog hos hjemmeholdet. I slutfasen lagde Sean Dyches tropper et sidste tryk på Lincoln, der begyndte at se trætte ud.

Det lignede, at hjemmeholdet ville knække holdet fra National League, men tre minutter før tid fik Lincoln et hjørnespark. Det blev sparket mod bagerste stolpe, hvor Luke Waterfall stod helt umarkeret. Han sendte bolden retur i feltet til sin normale forsvarskollega Sean Raggett, der sendte det undertippede mandskab i front.

I kampens overtid pressede Burnley på for en udligning, men Lincoln holdt stand og vandt 1-0. Dermed er Lincoln, som det første None-League-mandskan siden 1925, sensationelt videre blandt de otte sidste i FA Cup´en, mens Burnley skuffende må forlade turneringen.