Burnley er tilbage i Premier League efter smal sejr

Af Mads Bye Marboe
02.05.2016 Kl. 17:40
Burnley har sikret sig oprykning til Premier League efter en 1-0-sejr hjemme over Q.P.R. mandag aften.

Brighton spillede 1-1 med Derby mandag eftermiddag, og Burnley kunne derfor sikre sig oprykning til Englands bedste række med en sejr hjemme på Turf Moor mod Queens Park Rangers.

Denne opgave lykkedes for nordengelske klub, men det holdt hårdt for det nu kommende Premier League-mandskab.

Burnley fik en god mulighed ved Sam Vokes efter lidt mere end 20 minutters spilletid. QPR-forsvaret clearede dårligt, og angriberen fik derfor en chance lige inden for feltet. Waliserens afslutning var dog skuffende og blevet reddet af Matt Ingram i QPR-buret.

Udeholdet stod for flest muligheder i første halvleg, og Michael Petrasso fik en stor en af slagsen ti minutter inden pausen. Canadieren blev spillet fri i dybden på smukkeste vis, men han mistimede sit løb, og erfarne Tom Heaton kunne derfor komme ud og samle bolden op. Stillingen forblev 0-0 ved pausefløjtet.

Efter pausen var det som om, at Burnley indså, at man kunne sikre sig oprykning til Premier League med en sejr. Topholdet begyndte at komme længere og længere frem på udeholdets banehalvdel, og Scott Arfield og Andre Gray havde begge fine muligheder kort efter pausen.

Forløsningen kom dog først efter en times tid, da Sam Vokes headede et frispark fra højre side af feltet i det lange hjørne. The Clarets var nu på vej mod Premier League.

Q.P.R. havde svært ved at genetablere overtaget fra første halvleg efter scoringen, og selvom man forsøgte en smule til sidst, blev det til en Burnley-sejr – og selvom hjemmeholdet endda fik en scoring annulleret, ændrede det ikke på, at Sean Dyches mandskab nu er tilbage i Premier League.

Rækkens anden- og tredjeplads i Middlesborough og Brighton mødes i en direkte duel om den sidste direkte oprykningsplads på lørdag.