Ufarlige Aston Villa rundbarberet af Arsenal

Af Kalle Thue Gregersen
01.02.2015 Kl. 15:27
Det er seks kampe siden, at Aston Villa har scoret i Premier League, da i de i dag tabte hele 5-0 til Arsenal, som vandt i bedste opvisningsstil.

Hjemme på Emirates startede Arsenal ud som lyn og torden, og allerede efter otte minutters spil, kom ’den Mesut Özil’ tilbage, da han sendte Olivier Giroud af sted i dybden med et smukt touch. Giroud udnyttede friløberen køligt, da han lobbede bolden over Brad Guzan.

Arsenal fandt efter en hæsblæsende start i kadence, men Santi Cazorla, som må siges at være i sit livs form, var tæt på at bringe The Gunners på 2-0, da han fra kanten af feltet sendte et skud på stolpen.

Aston Villa truede ikke Arsenal synderligt. Deres bedste og eneste mulighed kom kort før første halvlegs slutfløjt, da Andreas Weimann satte hovedet på et indlæg, men David Ospina afviste forsøget.

Arsene Wenger kunne altså gå til pause med en 1-0-føring i bagagen, efter Olivier Giroud havde bragt dem foran efter få minutters spil.

Mesut Özil var i fremragende spillehumør i dag, og han var ikke færdig med at imponere. Efter 55 minutter blev rollerne byttet, da Olivier Giroud fandt Özil, som sendte en behersket afslutning i det lange hjørne. 2-0 til Arsenal.

Theo Walcott er for alvor tilbage fra skade, og det viste han efter 64 minutter. Et sublimt kontraangreb started nede fra Ospina, som kaster den hurtigt ud til Cazorla, som driver bolden fremad og finder til sidste Walcott, som sparker den ind bag Guzan uden problemer.

Efter scoringen valgte Paul Lambert at satse offensivt, da han lavede en dobbeltudskiftning og satte Gabriel Agbonlahor og Scott Sinclair på banen.

Giroud var tæt på at blive dobbeltmålscorer, da han sendte et hovedstød på overliggeren.

Chuba Akpom var kommet på banen i stedet for Giroud, og han fik tilkæmpet sig et straffespark, da Guzan tog benene på ham. Cazorla skulle forsøge at omsætte gaven til mål, og det gjorde han – dog ikke helt sikkert, men det stod nu 4-0 til Arsenal.

Resten af kampen var med Arsenal som det farlige hold, og det blev også til 5-0, da Hector Bellerin lavede sit første Premier League-mål i kampens overtid. Et kontrolleret indersidespark uden for kanten af feltet snød Guzan i målet.

Ashley Westwood var tæt på at pynte på stillingen til allersidst, men Ospina reddede bolden.

Arsenal vandt 5-0, hvor der kom fem forskellige målscorer, da Giroud, Özil, Walcott, Cazorla og Bellerin noterede sig for de fem kasser.